Leijonien MM-taival päättyi pettymykseen, Jere Lehtiseltä painava huomautus turnauksen jälkipyykistä – "Se on väärin"

Leijonien manageri Jere Lehtinen perkaa MM-kotikisat – "Täytyy olla kriittisiä" 0:25
Jere Lehtinen kommentoi Leijonien kovaa MM-pettymystä.

Leijonien GM Jere Lehtinen niputti pettymykseen päättyneen MM-urakan rauhallisesti yhteen. Hätäisiä johtopäätöksiä ei Leijonat-johto turnauksen lopputuloksesta aio tehdä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonien taival MM-kisoissa tyssäsi puolivälierissä ensimmäistä kertaa sitten kevään 2018. Tulos on menestykseen tottuneelle Leijonille valtava pettymys. Vaikka mitalipelit jäivätkin tällä haavaa vain haaveeksi, ei Leijonat-johto näe aihetta panikointiin.

– Et voi lähteä vetämään nopeita johtopäätöksiä, mitä aika moni varmaan luulee, että täytyisi tehdä. Se on ihan väärin. Olemme kuitenkin tehneet sitä prosessia ja kehittäneet vuosi vuodelta ja onnistuttu siinä. Totta kai täytyy katsoa analyyttisesti käydä läpi asiat, Lehtinen perkaa.

Suomi hävisi MM-turnauksessa kaikkiaan kolme ottelua. Alkulohkossa USA ja Ruotsi olivat vahvempia ja puolivälierissä oli Kanadan vuoro napata voitto hallitsevasta maailmanmestarista.

– Nyt sitten tuli tuo peli tuohon, jota ei pystytty voittamaan Täytyy analysoida koko turnaus, eikä vain vikaa peliä, koska se on minusta liian raakaa. Se ei voi olla se suuntaa antava, Lehtinen painottaa.

Oli miten oli, MM-kisojen seitsemäs sija on pettymys, mutta kuka kantaa siitä vastuun?

– Kyllähän koko joukkue ja valmennusjohto tietenkin. Kun pelit loppuivat, olimme kaikki pettyneitä. Olemme olleet yhdessä tuossa, niin kaikista huokuu, että harmittaa. Kyllähän se tulee valmennuksen ja meidän vastuullemme, kun me kuitenkin teemme valinnat.

Lehtinen korostaa, että nyt valmennus- ja joukkuejohdolla on itsetutkiskelun paikka. Tällä hetkellä Lehtisestä kuitenkin tuntuu, että joukkueenrakennuksessa tehdyt valinnat ennen turnausta ja sen aikana olivat oikeita.

– Meidän täytyy olla itselle kriittisiä ja katsoa läheltä, olisimmeko voineet tehdä jotain toisin. Tällä hetkellä ei tunnu, mutta ehkä se vie tässä aikaa. On helppo aina jossitella. Siihen ei kannata lähteä, Lehtinen painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat