Tuore MM-kultaleijona NHL:stä Kärppiin, mutta miksi? Agentti avaa MTV:lle yllätyssiirron syyt

6:41
Videolla kuvaa Leijonien MM-kultajuhlista.

SM-liigaseura Oulun Kärpät julkaisi tänään perjantaina kovan uutisen, kun se hankki riveihinsä hyökkääjän Juho Lammikon. Keväällä Leijonissa MM-kultaa napannut Lammikko, 23, siirtyy Kärppiin NHL-seura Florida Panthersin organisaatiosta.

Viime kaudella Lammikko pääsi maistamaan NHL-tuulia 40 ottelun verran Panthersin paidassa. Näissä kamppailuissa Lammikolle merkattiin tehot 0+6.

Tämän lisäksi hän pelasi 36 ottelua AHL:ssä, Springfield Thunderbirdsin riveissä. Siellä hänen tehot olivat 6+12=18.

Helppo olettamus oli se, että Lammikko olisi voinut kolkutella Panthersin NHL-portteja ensi kaudella.

Joten miksi Kärppiin?

– Hän laski niin, että hän joutuisi pelaamaan paljon AHL:ssä. Hän on nuori pelaaja ja Juho näkee niin, että hänellä on asioita, joita hänen pitää vielä kehittää. Kärpissä on päävalmentaja Mikko Manner, johon hän luottaa paljon.

– Hän ja kaikki olivat sitä mieltä, että todennäköisesti hän kehittyy enemmän täällä Suomessa kuin siellä (Pohjois-Amerikassa), Lammikon agentti Tomi Haula avasi siirron syitä MTV Urheilulle.

Manner ja Lammikko tutustuivat toisiinsa kevään MM-kisoissa Slovakiassa. Siellä Manner toimi Leijonien apuvalmentajana, kun taas Lammikko oli kultajoukkueen harvoja Pohjois-Amerikan vahvistuksia.

Kisoissa Lammikko sai tuntumaa Mannerin valmennusmetodeihin.

– Se oli yksi tekijä taustalla. Ylipäätänsä kaikki ovat yrittäneet tehdä hänestä nelosketjun hyökkääjää. Hän on ollut nuorempana kova pisteiden tekijä ja myös tätä suuntaa pyritään nyt muuttamaan, Haula pohtii.

Kärpät menetti viime kauden jälkeen monia avainpelaajia, kun muun muassa Rasmus Kupari, Aleksi Heponiemi, Nicklas Lasu ja Ville Leskinen vaihtoivat maisemaa.

Oulussa Lammikolle on tarjolla iso rooli.

– Meiltä lähti nyt viisi pelaajaa NHL:ään. Se on varmasti esimerkki siitä, että Kärpät on kasvualusta, josta voi myös ponnistaa takaisin NHL:ään, oululaisseuran urheilutoimenjohtaja Harri Aho totesi seuran tiedotteessa.

Näihin samoihin aikeisiin viittaa myös Lammikon agentti Haula.

– Kaikki osui yhteen, Haula summasi siirron taustatekijät.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja