Leijonat nousi ja toi lauantaille trillerin – näin Tshekki-peli eteni

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kausi jatkuu tänä viikonloppuna Malmössä, jossa ohjelmassa on Ruotsin EHT-turnaus. Lauantain päiväottelussa Suomi kohtasi Tshekin. MTV Urheilun seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Jatkoaika:

65.00: Jatkoajan parhaat paikat heti alkuhetkillä. Ei sikaria. Pilkuille mennään.

63. min: Intensiivinen jatkoaika menossa. Saarijävi ja Lundell loivat heti alkuhetkillä loistopaikan. Sen jälkeen kiekko enemmän punapaidoilla.

Kello 15.22: Sitten mennään kolmella kolmea vastaan. Kiekko jäässä, jatkoaika käyntiin. Lundell-Innala-Saarijärvi aloittaa Suomelta.

3. erä:

60.00: Summeri soi ja jatkot kutsuvat. Suomi nousi hienosti peliin mukaan. Vahva kolmas erä valkopaidoilta.

59. min: Melkoista miekkailua joukkueiden välillä. Tshekki saanut nyt painetta Suomen päätyyn.

56. min: Suomen ylivoima ei tällä kertaa tuota tulosta. Pelillinen ote vahvasti valkopaidoilla.

53.55 JÄÄHY! Suomelle lisää ylivoimaa, kun Tappara-hyökkääjä Smejkal rikkoo Ruohomaata. Kaksiminuuttisen syy kampitus.

53. min: Auts! Leijonien päädyssä ikävä tilanne, kun puolustaja Otso Rantakari jää ison läjän alle. Rantakarin polvi taittuu karulla tavalla. KHL:ssä Neftehimikiä edustava Rantakari talutetaan ulos kaukalosta.

51.24 MAALI! Suomi, 2-2. Lundell ja Innala petaavat paikan ja SM-liigasta tuttu tähtipakki Vili Saarijärvi lataa Leijonille tasoituksen.

49.40 JÄÄHY! Alkukaudella Tapparassa pelannut Spacek rikkoo kahdesti aloitustilanteessa. Toisesta rikkeestä heilahtaa boxi. Kaksi minuuttia pelin viivyttämisestä.

47.21 MAALI! Suomi, 1-2. Leijonilta väkevää painetta. EHT-joukkueen kapteeni Miika Koivisto ampuu ja Teemu Turunen ohjaa A-maajoukkueuransa avausmaalin.

43.44 MAALI! Tshekki, 2-0. Punapaitojen ylivoima toimii. Matej Stranskyltä päättäväinen nousu ja Radan Lenc sutii irtokiekon sisään.

42.29 JÄÄHY! Jukurit-puolustaja Rindell sortuu virheeseen. Kiekko katsomoon ja Tshekki ylivoimalle.

42. min: Suomi kolisuttelee tolppia suorasta hyökkäyksestä. Peter Tiivolan johtama ketju nostaa oikeastaan ensimmäistä kertaa päätään.

Kello 14.42: Kolmas erä. Suomi takamatkalla. Saavatko valkopaidat onnistumisia ylivoimalla vai jääkö se murheenkryyniksi?

2. erä:

Kello 14.34: ”Aika huonoa se (ylivoima) on ollut. Viimeisessä saatiin vähän paikkaa aikaiseksi. Kyllähän se vähän harmittaa, mutta vielä on 20 minuuttia aikaa”, Leijonien ykkössentteri Mikael Ruohomaa sanoi Discoveryllä.

40.00: Toinen erä paketissa. Viidellä viittä vastaan Suomi pystyi hieman parantamaan. Iso ongelma liittyy kuitenkin ylivoimaan, joka on ollut armottoman heikko.

Torjunnat:
Suomi, Juvonen: 19+5=24
Tshekki, Bartosak: 4+7=11

39. min: Suomi saanut erän edetessä entistä vahvemmin otetta itselleen.

37.08: Tshekki ottaa aikalisän Suomen ylivoiman keskellä.

37. min: Nyt jo hieman lupaavampi ylivoima Suomelta. Kemiläisen lämäriä haetaan jatkuvalla syötöllä.

34.46 JÄÄHY! Leijonien kakkosketjun hyökkääjä Innala saa mailan naamaansa. Roman selviää kuitenkin kaksiminuuttisella.

35. min: Valkopaidat pyrkivät kontrolloimaan kiekon kanssa. Mutta epävarmuus näkyy. Hakemista, se kuvaa Suomen peliä.

32. min: Suomen ylivoima on ollut hävyttömän heikkoa. Hidasta, epävarmaa ja hakevaa. Sama laulu jatkuu. Tshekki selvittää ongelmitta Moravcikin kaksiminuuttisen.

29.00 JÄÄHY! Leijonilta ensimmäinen vahva pätkä. Tshekki joutuu rikkomaan, kun Michal Moravcik boxiin. Syynä estäminen.

28. min: Isossa kuvassa Suomen peli hakee yhä itseään.

25. min: Suomelta suorastaan kammottava ylivoima. Sekavaa, sekavaa ja sekavaa.

22.45 JÄÄHY! Tshekin vahva pyöritys päättyy hieman erikoisemmin. Ilveksessä pyörähtänyt Ondrej Roman boxiin, syynä huitominen.

22. min: Suomi selvittää Tshekin ylivoiman loppuhetket. Ruohomaan johtamalle ykkösketjulle heti tonttia jäähyn päättymisen jälkeen.

Kello 13.53: Sitten toisen erän pariin. Miten Suomi reagoi nihkeän avauserän jälkeen?

1. erä:

Kello 13.44: "Vastustaja sai aika nopeasti ensimmäisen maalinsa. Ehkä vähän huono alku meiltä, mutta pystyimme parantamaan erän edetessä", A-maajoukkuedebytantti Aleksi Klementti sanoi Discoveryllä.

20.00: Avauserä paketissa. Tshekiltä shokeerava alku. Isossa kuvassa Suomelta lepsuilua – terävä peliote kadoksissa. Juvonen piti valkopaitoja pystyssä.

Torjunnat:

Suomi, Juvonen: 19
Tshekki, Bartosak: 4

18.49 JÄÄHY! Suomen lepsuilu jatkuu. Tshekki käntää nopeasti ja Otso Rantakari joutuu rikkomaan. Kaksiminuuttisen syy huitominen.

18. min: Suomen ylivoima alkoi lupaavasti, kun Lundellin johtama viisikko loi tekopaikoja. Ylivoiman loppupätkä meni lähinnä pomputellessa.

15.55 JÄÄHY! Suomelle pelin ensimmäinen ylivoima, kun Tshekiltä Lukko-puolustaja Lukas Klok boxiin. Syynä koukkaaminen.

14. min: Suomen kakkosketjun sentterille Lundellille harvinaisen paha harhasyöttö. Spacek riistää ja SM-liigasta tuttu Michal Birner avopaikassa, Juvoselta iso torjunta.

12. min: Teemu Turuselta riisto Tshekin päädyssä. Turunen pääsee nokikkain Tshekin maalivahdin Bartosakin kanssa. Rystyviimeistely ei kuitenkaan nouse tarpeeksi korkealle ja Bartosak koppaa. Suomi kestää Tshekin ylivoimat.

11. min: Tapparasta tuttu Spacek haki tiuhaan tahtiin laukauksia. Juvonen kestää.

9.44 JÄÄHY! Tshekin ylivoima pyörii nätisti. Suomelta Ilves-puolustaja Parikka boxiin, syynä poikittainen maila. Tshekille 1.17 kahden miehen ylivoimaa.

9.02 JÄÄHY! Tshekin pitkä pyöritys päättyy siihen, että Suomi joutuu rikkomaan. Leijonilta Axel Rindell boxiin, syynä huitominen.

8. min: Tshekiltä pitkiä hyökkäyksiä Suomen päädyssä. Valkopaidat helisemässä.

5. min: Tshekki tullut pirteästi päivän otteluun. Punapaidoilta on jo nähty useita nopeita kääntöjä. Suomella tekemistä varsinkin viisikkopelin kanssa.

3. min: Ruohomaan johtamalta ykkösvitjalta vahva vaihto Tshekin maalin jälkeen. Ketjuun nostettu Markus Nurmi heti häärimässä maalinedustalla. 22-vuotias Nurmi on iskenyt tällä kaudella TPS:ssä 15 maalia.

1.21 MAALI! Tshekki, 1-0. Tasainen aloitustilanne, kiekko pomppii Matej Blumelille, joka yllättää Juvosen. Shokkialku Suomelle.

Kello 13.01: Kiekko jäässä. Suomen ja Tshekin ottelu käynnissä. Juvonen Suomen tolppien välissä, Pelicans-vahti Bartosak Tshekin maalilla.

---------------------------------------------

Kello 12.59: Joukkueet jäällä. Suomi tänään valkoisissa, Tshekki punaisissa.

Kello 12.55: Ruotsin EHT-turnaus pelataan tällä kertaa Malmössä, koronarajoitusten takia. Malmössä arena ja hotelli sijaitsevat kylki kyljessä, mikä mahdollistaa tehokkaat kuplaolosuhteet.

Kello 12.51: Suomi ja Tshekki ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Joulukuussa Venäjällä Suomi oli parempi lukemin 4–3. Marraskuun Karjala-turnauksessa Tshekki puolestaan nollasi Suomen (0–2).

Kello 12.49: Tshekin osalta turnaus lähti liikkeelle jatkoaikatappiolla. Torstain iltaottelussa Ruotsi oli parempi lukemin 3–2.

Tshekin avausmaalista vastasi Tappara-hyökkääjä Smejkal, joka on takonut tällä kaudella SM-liigassa 29 otteluun tehot 6+12=18.

Kello 12.45: Suomen tämän päivän vastustajan Tshekin kokoonpanosta löytyy paljon SM-liigasta tuttuja nimiä. Mukana ovat muun muassa Tapparan Jiri Smejkal, Michal Moravcik ja Dominik Hrachovina, Kärppien Radek Koblizek ja Libor Sulak sekä Lukon Lukas Klok.

Tshekin tolppien välissä torjuu Pelicansin maalivahti Patrik Bartosak.

Tshekin ketjut:

Kello 12.40: Leijonien turnauksen avausottelussa katseet kääntyivät 19-vuotiaaseen Anton Lundelliin, joka oli takonut kovaa jälkeä muun muassa nuorten MM-kisoissa. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen jakoi kehuja Lundellille, jolta voidaan kuitenkin nähdä vielä parempia otteita.

Kello 12.35: Suomen joukkueesta kuultiin ilouutisia, kun alkukaudella loisto-otteita Ruotsissa esittänyt puolustaja Robin Salo teki NHL-sopimuksen. Salo allekirjoitti New York Islandersin kanssa kahden vuoden mittaisen tulokasdiilin.

Kello 12.30: Suomen kokoonpano menee isosti uusiksi torstain Venäjä-ottelun jäljiltä. Mukaan hyppäävät muun muassa A-maajoukkuedebyyttinsä tekevät KalPan Aleksi Klementti ja SaiPan Santeri Virtanen. Samalla Leijonien ketjut menevät yhtä poikkeusta lukuun ottamatta uusiksi. Ainoastaan Anton Lundellin johtama kakkosvitja pysyy yhdessä.