Leijonat-tähti Mikael Granlundilta hienoa puhetta Jukka Jalosesta – "Olen iloinen, että tulin tänne"

Mikael Granlundista voi tulla yhdeksän muun Leijonat-pelaajan kanssa tuplamaailmanmestari sunnuntaina, kun Suomi kohtaa Kanadan MM-finaalissa kello 20.20 alkaen. Nashville Predatorsin hyökkääjä ei ole katunut päätöstään saapua MM-kotiturnaukseen. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Granlundin, 30, palkintokaapista löytyy MM-kulta vuodelta 2011, minkä lisäksi hän oli häviämässä MM-finaalia Kanadalle keväällä 2016. Sunnuntaina on takaisinmaksun paikka. 

– Täällä on ollut hienoa olla, pelata näiden fanien edessä, Granlund kommentoi IIHF:n verkkosivuilla

Taiturimainen hyökkääjä oli kevään 2011 kultahuuman nuori tähti. Nyt hän on Leijonien kokenutta kaartia. 

– Siinä huumassa oli mahtavaa olla mukana. Ihmiset olivat niin onnellisia ja ylpeitä siitä, että he ovat Suomesta. Toivon, että saan kokea sen tunteen uudestaan, Granlund muistelee. 

Hänelle avautui sauma tulla vahvistamaan Leijonia, kun Predators putosi NHL:n pudotuspelien avauskierroksella suoraan otteluvoiton 0-4. 

– Olen iloinen, että tulin tänne. Tämä on ollut hauskaa. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Leijonat kohtaavat Kanadan finaalissa – millaisissa tunnelmissa joukkue lähtee peliin? 4:52
Leijonat kohtaavat Kanadan finaalissa – millaisissa tunnelmissa joukkue lähtee peliin?

Leijonien MM-marssin takana on kultasormi Jukka Jalonen, joka luotsasi maajoukkuetta myös vuonna 2011. Granlundin mukaan jokainen Leijonien pelaaja on ostanut Jalosen ja tämän adjutantin Mikko Mannerin ajatukset. 

– He ovat huippuvalmentajia. Olemme nähneet sen viime vuosina. Onko tämä nyt neljäs (arvokisa)finaali peräjälkeen? Se on erityistä, Granlund kehuu ja jatkaa suomalaisluotsien mahdollisuuksista luotsata NHL:ssä.

– En näe mitään syytä sille, miksi he eivät voisi valmentaa siellä. Aika näyttää, mitä tapahtuu, mutta uskon, että eurooppalaiset voisivat tuoda monia asioita NHL-kaukaloihin.  

Jalonen hakee sunnuntaina kolmatta aikuisten MM-kultaa päävalmentajana (aiemmat 2011 ja 2019). Hänellä on lisäksi alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus (2016) ja olympiakulta (2022). 

Lue myös:

    Uusimmat