Seuraa tätä: Kanadan aloitus MM-finaaliin suoraan NHL:n tapakulttuurista – Leijonia vastaan siinä vaanii suuri riski

Kanadan NHL-miehistä koottu MM-joukkue tulee asettamaan Leijonat ja loppuottelun tuomarilinjan testiin heti avausvaihdoissa, ennakoi C Moren asiantuntija Olli Jokinen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kanada joutui takaa-ajajaksi lauantain välierässä Tshekkiä vastaan, kun David Krejci rankaisi heti ensimmäisestä ylivoimasta. Kaksi rangaistusta lisää heti avauserässä ottanut Kanada aloitti kuitenkin toisessa erässä hurjan marssin kohti selvää 6–1-voittoa.

Kanada on ottanut turnauksessa selvästi eniten jäähyjä (39), kun Suomen luku näyttää pienintä saldoa – vain 19:ää. Olli Jokinen arvioi finaaliaamun Herätys, Leijonat! -ohjelmassa, että kanukit tulevat myös loppuotteluun sellaisella ryminällä, joka voi johtaa rangaistuksiin.

– Se kuuluu pohjoisamerikkalaiseen kulttuurin myös. En oikeastaan muista yhtään NHL-ottelua, johon itse olisin lähtenyt, ettei valmentajan sanat ole: ”pelatkaa ennemmin ylikovaa kuin pehmeästi, testataan se linja”, Jokinen sanoo yli 1 200 NHL-ottelun kokemuksella.

Mitä tämä saattaisi tarkoittaa ottelun kulun kannalta? Videolla C Moren asiantuntija Tero Lehterä nostaa myös esiin asiat, joissa Suomi on hänen mielestään Kanadan edellä.

Lue myös:

    Uusimmat