Jukka Jalosen puheet pantu taatusti merkille Kanadassa – Olli Jokiselta ennustus MM-finaaliin: "Kanukki tietää kaiken"

Eurooppalaisvetoisessa kansainvälisessä jääkiekossa jo kaiken saavuttanut Jukka Jalonen on sunnuntain MM-finaalissa maalitauluna Kanadan kokeneelle NHL-valmennukselle, uskoo C Moren asiantuntija Olli Jokinen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Jalosen nimi on tullut suurille kiekkomaille jo varsin tutuksi Leijonien onnistuttua kaatamaan Kanadan nimekkään sikermän MM-loppuottelussa 2019. Venäjän KHL-tähdet saivat kokea Suomelta vastaavan nöyryytyksen Pekingin olympiafinaalissa viime talvena.

Natsojen kertyessä Jalonen on itse tuonut varsin selvästi esiin haaveensa NHL:ssä valmentamisesta tulevaisuudessa. Kanadan meritoituneella valmennuksella on pitkän uran Pohjois-Amerikassa tehneen Olli Jokisen mukaan sen verran “kolikkoa” olkapäillä, ettei häviäminen Euroopasta NHL:n suuntaan kukkoilevalle Jaloselle tule kysymykseen.

Jokinen otti C Moren MM-finaaliaamun Herätys, Leijonat! -lähetyksessä esiin Jalosen meneillään olevien MM-kisojen aikana jakamat kommentit, jotka on taatusti myös noteerattu Kanadassa.

– Voin jopa väittää, että tuo nostetaan ottelupalaverissa esille. Se kuuluu pohjoisamerikkalaiseen tyyliin, Jokinen paukauttaa.

– Pitää muistaa, että Claude Julien ja hänen valmennusryhmänsä ovat erittäin ylpeitä siitä, että he ovat kanadalaisia ja että he ovat tehneet erittäin pitkän uran NHL:ssä – ja nämä ovat työttömiä koutseja.

– Ja he ovat erittäin tietoisia siitä, että Jukka Jalosen nimi on ollut NHL:n keskusteluissa mukana. He ovat myös erittäin tietoisia siitä, millaisia kommentteja Jalonen on antanut, vaikka ne ovat Suomen printtimediassa. Kanukki tietää kaiken, Jokinen päättää.

Leijonat kohtaa MM-kotikisojen loppuottelussa Kanadan sunnuntaina kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat