Leijonat sortui MM-välierässä ”liigakiekkoon”, mikä pitää kitkeä pois – Jukka Jalonen käski ottaa mallia pimentoon jääneestä hyökkääjästä

Leijonien peli Venäjää vastaan oli huima taistelunäytös, mutta täydellinen peli se ei ollut. Päävalmentaja Jukka Jalonen antoi pelaajilleen ohjeen ottaa mallia Kristian Kuuselasta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Venäjää vastaan virheisiin ei ollut varaa, mutta niitä tuli. Tänään finaalissa Kanadaa vastaan täytyy ottaa opiksi ja minimioida virheet vielä tarkemmin.

– Meillä tuli muutama lapsus kiekon kanssa, kun rupesimme kaivamaan vähän verta nokasta. Pelattiin vähän sellaista liigakiekkoa, vähän liian riskialttiisti keskialueella poikittain ja muuta, mistä peli kääntyy. Se pitää ymmärtää, eikä leikkiä tulella. Ne olivat sellaisia hölmöjä tekoja, mitkä pitää saada pois. Ei ollut montaa, mutta välillä yksi tai kaksi riittää, Jalonen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Hän nosti esiin Kristian Kuuselan, joka oli aluksi kokoonpanosta sivussa, ja on pelaamaan päästyäänkin jäänyt pienelle huomiolle. Jalosen mukaan peli peliltä parantanut 36-vuotias hyökkääjä tekee kuitenkin jäällä oikeita asioita.

– Sellaista kristiankuuselamaista pelaamista kaipaisi enemmän, miten hän pelaa kiekon kanssa. Siellä ei paljon hölmöillä. Vaikka jalka ei enää ihan niin hyvin liikukaan, pää toimii hyvin ja ratkaisut ovat nimenomaan peliä ja joukkuetta edistäviä, Jalonen linjasi.

– Me voimme inasen verran parantaa, vaikka oli aika kova suoritus pelillisesti ja tuloksellisesti. Silti oli sellaisia yksilöitä, jotka pystyvät pelaamaan paremmin. Ei tässä viitsi nimiä mainita, mutta kaikki eivät ihan nappipeliä pelanneet, Jalonen totesi välierän päätyttyä.

Iso kuva on silti kunnossa. Vastaan tulee Kanada, joka on jo kerran voitettu, ja voidaan voittaa uudelleenkin.

– Koko ajan on ollut sellainen fiilinki, että meitä on erittäin vaikea voittaa. Koko leirityksen aikana meitä ei ole kertaakaan voitettu helposti, emmekä ole kertaakaan olleet jaloissa.

– Olemme nyt finaalissa ja meillä on mahdollisuus voittaa MM-kultaa. Unelma toteutuu nyt, että pääsemme yrittämään sitä. Tappelemme voitosta yhtä lailla kuin Venäjää tai Ruotsia vastaan, Jalonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat