Leijonat laajalla ringillä Tshekin EHT-turnaukseen, Jukka Jalonen haluaa antaa kaikille näytönpaikan: "Peli on paras testi"

5:28
Videolla Jukka Jalosen mietteitä tulevasta EHT-turnauksesta ja MM-leirityksen etenemisestä.

Leijonat lähtee ensi viikolla pelattavaan Tshekin EHT-turnaukseen peräti 32 pelaajan voimin. Päävalmentaja Jukka Jalonen haluaa tarjota jokaiselle reilun näytönpaikan kisapassin lunastamiseen.

MM-kisoihin valmistautumisensa jo aloittanut Leijonat matkustaa maanantaina Tshekin EHT-turnaukseen 32 pelaajan voimin. Vierumäellä leireillyt joukkue on päässyt viime viikon aikana hiomaan pelillisiä kuvioita ajan kanssa.

– Olemme pystyneet käymään läpi pelin jokaisen osa-alueen. Homma alkaa olla pääpiirteittäin kunnossa. Ensi viikolla pääsemme testaamaan, missä mennään, Jalonen kertoo Leijonien etälehdistötilaisuudessa.

Jalonen on ollut tyytyväinen ensimmäisen MM-leiriviikon antiin. Vaikka MM-kisoihin valmistavat harjoitusottelut jouduttiin terveysturvallisuuden vuoksi pyyhkimään kalenterista, on Jalonen luottavainen, että EHT-turnaus antaa tarvittavia tietoja joukkueen tilasta.

– Totta kai mielellään olisi pelejä pelattu. Pyrimme saamaan kaiken irti kolmesta seuraavasta pelistä ensi viikolla. Saamme paljon uutta tietoa pelaajista ja joukkueen tilasta sillä hetkellä.

EHT-turnaukseen lähtevään miehistöön liittyy uusina pelaajina KHL-mestarit Ville Pokka ja Oliwer Kaski sekä HIFK-paidassa pronssia napanneet Anton Lundell ja Jere Sallinen. Mukaan liittyvien pelaajien myötä Leijonien EHT-joukkueessa on peräti 32 pelaajaa.

Jalonen ei halunnut karsia MM-leiriryhmäänsä, koska haluaa nähdä kaikki pelaajat edes kerran tositoimissa myös kilpailullisessa ottelussa.

– Kaikki lähtee mukaan Tshekin EHT:lle. Isompi ryhmä kuin tässä vaiheessa yleensä on, mutta haluamme antaa kaikille pelaajille reilun mahdollisuuden antaa näytöt ihan jääkiekko-ottelussa, Jalonen perustelee laajaa rinkiä.

– Tietty treeneissä pystyy jotain päättelemään, mutta peli on kuitenkin se paras testi niin pelaajille kuin meille valmentajillekin valikoinnin ja karsinnan suhteen. Uskon, että tämä on hyvä systeemi, että löydämme joukkueen, joka taistelee hyvistä sijoituksista kisoissa, Jalonen summaa.

Leijonien joukkue Tshekin EHT-turnaukseen:

Maalivahdit:

Harri Säteri
Janne Juvonen
Jussi Olkinuora

Puolustajat:

Ville Pokka
Niklas Friman
Tommi Kivistö
Tony Sund
Oliwer Kaski
Elmeri Eronen
Kim Nousiainen
Petteri Lindbohm
Mikael Seppälä
Jarkko Parikka
Atte Ohtamaa
Axel Rindell

Hyökkääjät:

Eemeli Suomi
Marko Anttila
Mikael Ruohomaa
Anton Lundell
Veli-Matti Savinainen
Niko Ojamäki
Hannes Björninen
Jere Karjalainen
Petri Kontiola
Markus Hännikäinen
Teemu Turunen
Jere Innala
Peter Tiivola
Valtteri Puustinen
Jere Sallinen
Saku Mäenalanen
Iiro Pakarinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja