Leijonat-luotsi Jukka Jalonen antoi päivitystä NHL-pelaajien tilanteeseen, Dallas-jackpotista turha haaveilla – "Parin pelaajan kanssa ollut viestintää, että halukkuutta olisi"

5:28
Videolla Jukka Jalosen mietteitä tulevasta EHT-turnauksesta ja MM-leirityksen etenemisestä.

Leijonien MM-joukkueessa ei näillä näkymin nähdä kovinkaan monta NHL-pelaajaa. Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen antoi päivitystä mahdollisten NHL-vahvistusten tilanteesta.

NHL:ssä pelataan tällä hetkellä runkosarjan viimeisiä otteluita, ja joidenkin joukkueiden osalta kausi on saatu jo pakettiin. Leijonat tähyää Pohjois-Amerikan kiekkokaukaloista vahvistuksia joukkueeseensa, mutta montaa pelaajaa ei rapakon takaa ole näillä näkymin tulossa.

Esa Lindell ja Roope Hintz akselisto. Heillä on diilit, mutta Hintzillä on ollut ainakin vaivoja, eikä ole kaikkia pelejä pystynyt pelaamaan. Ilmeisesti menee leikkaukseen. Seitsemästä pelaajasta puhutaan niminä, eli kyllähän se on todella pieni määrä, Jalonen kertoo Leijonien etälehdistötilaisuudessa.

Osa pelaajista ovat ilmaisseet halukkuutensa liittyä mukaan MM-ryhmään, mutta toistaiseksi mitään varmuutta Pohjois-Amerikan kisavahvistuksista ei ole.

– Mitään varmaa asioiden suhteen ei tällä hetkellä ole, mutta kyllähän sieltä vähän on pelaajia tulossa. Parin pelaajan kanssa on ollut viestintää, että halukkuus olisi olemassa, Jalonen paljastaa.

Kaikki ei kuitenkaan ole täysin yksinkertaista. Nykyinen maailmantilanne aiheuttaa myös omia haasteita.

– Siellä on muutamia kommervenkkeja olemassa. Saattaa olla pientä vaivaa ja joku halukas saattaa pelata vielä aika myöhään, kun pelit loppuvat vasta viikon päästä. Kulkeminen ja liittyminen joukkueeseen tuovat sitten omat haasteensa ja ongelmansa. Ei tämä ihan simppeli tilanne ole.

Jalonen ei kuitenkaan jää harmittelemaan, jos Leijonat ei saa MM-joukkueeseensa NHL-vahvistuksia.

– Emme sitä surkuttele, jos sieltä ei ketään tule tai tulee vain 1-2 pelaajaa. Niillä pelaajilla mennään, jotka saadaan paikalle. Totta kai kysymme kaikkia pelaajia sieltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja