Leijonat-hyökkääjä koki neljä vuotta sitten musertavan MM-kohtalon – mies vailla menneisyyttä on historiaa: "Olen saapunut"

Hyökkääjä Harri Pesonen on joutunut käymään läpi kovan mankelin päästäkseen pelaamaan jääkiekon MM-kisoihin.

– Olen ollut monta kertaa lähellä, Pesonen sanoo.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Neljä vuotta sitten Pesonen oli Tshekin MM-kisoissa kisapaikalla, kun Ostravaan otettiin 26 pelaajaa mukaan. Vain 25 pelaajan kisapassin sai kuitenkin leimata ja Pesonen lähetettiin kotiin kesken leikin. Hän putosi siis viimeisenä pelaajana.

– Valmennus taisi viime hetkellä viikonlopun aikana tehdä päätöksiä, että valitsi sitten toisen kaverin. Ei siinä mitään, kisa näistä paikoista on kovaa ja silloin ei ollut vielä minun vuoroni.

Seurajoukkuetasolla sveitsiläistä SCL Tigersia edustavan Pesosen mukaan tuo aika on pyyhkiytynyt jo mielestä. Mies vailla pelillistä menneisyyttä MM-kisoissa on historiaa.

– Nyt olen saapunut. Tämän pitää olla hieno kokemus ja täytyy nauttia tästä meiningistä. Tuntuu, että tässä on hyvä työn ja huvin tasapaino tähän mennessä ollut, hyökkääjä sanailee Slovakiassa.

– Heti alusta asti on ollut sellainen meininki, että täällä saa ja uskaltaa yrittää. Kaikki saavat olla omia itsejään. Ei tarvitse miettiä, että joku vahtisi ja kyttäisi sinua, mitä touhuat joka sekunti. Minusta täällä on ollut hyvä ilmapiiri alusta asti.

Pesosella on viidestä MM-ottelustaan kasassa kaksi maalia.

Lue myös:

    Uusimmat