Karri Kiveltä painava ohje Leijonissa tuskailevalle Oliwer Kaskelle – "Pääsisi paremmin mukaan"

Oliwer Kaski pelasi sensaatiomaisen kauden jääkiekon SM-liigassa ja hänet palkittiin runkosarjan parhaana pelaajana. Uran ensimmäiset MM-kisat ovat kuitenkin käynnistyneet takkuillen, minkä jäljiltä C Moren asiantuntija Karri Kivi jakoi suomalaispuolustajalle selkeän ohjeen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Asiantuntija Tero Lehterä kokee, että Kasken pelaaminen oli paljon aktiivisempaa Pelicansissa.

– En osaa sanoa, kuinka tarkkaan on puhuttu siitä, kuinka tarkkaan saa osallistua esimerkiksi hyökkäyksiin. Voi olla, että on selkeästi sanottu, että hän pelaa niiden rajojen sisällä, mitä on annettu, Lehterä tuumi Iso-Britannia-ottelun aikana.

Kivi jatkoi huomiolla tempoerosta.

– Hän pystyisi kaventamaan sitä niin, että pääsisi paremmin mukaan. Pelaisi keskialueelta jo voimakkaammin, tiiviimmin. Sitä kautta hän pääsisi omiin voimakkaammin. Sitä kautta tulisi hyökkäyspeliin voimaa. Hän olisi sinisellä aggressiivisempi, hän olisi ylivoimalla sinisellä aggressiivisempi. Peli imaisisi sen puolustuksen kautta hänet paremmin mukaan. Uskon, että siinä olisi yksi asia, joka saattaisi hivenen auttaa, Kivi sanaili.

Kaski ei ole käyttänyt kutiaankaan lainkaan samalla lailla kuin SM-liigassa.

– Kun muistelee, kuinka paljon hän ampui Liigassa, se oli joka kerta, kun oli paikka ja väylä, hän pisti kiekon ylivoimalla. Nyt vähän siirtelee, Lehterä sanoi.

Kaskella on viidestä MM-ottelun jälkeen tilillään yksi syöttöpiste. SM-liigassa hän nakutteli 59 runkosarjapeliin pinnat 19+32=51 ja kuuteen pudotuspelikoitokseen tehot 2+2=4. Kaski siirtyy ensi kaudeksi NHL:ään Detroit Red Wingsiin.

Asiantuntijat analysoivat ylälaidan videolla myös Veli-Matti Savinaisen tehottomuuden syitä.

Lue myös:

    Uusimmat