Mainos

Lehdet: Microsoft hyvä Nokialle, huono Suomelle

Useiden suurten sanomalehtien pääkirjoituksissa Nokian ja Microsoftin yhteistyö nähdään melko hyvänä ratkaisuna kilpailussa hiipuneelle Nokialle, tosin varauksella.

Onnistuessaan yhteistyön arvellaan tekevän Nokiasta varteenotettavamman kilpailijan Applelle ja Googlelle, mutta onnistumista ei pidetä varmana. Helsingin Sanomien mukaan ensimmäinen kysymys on se, saavatko Nokia ja Microsoft todella synergiaetua toisistaan.

Suunnanmuutos on myös herättänyt uhkakuvia. Yhtiön epävarmuuden pelätään jatkuvan, ja Keskisuomalainen ennustaa Nokiasta tulevan Microsoftin torppari. Lisäksi uudistumisen pelätään olevan liian hidasta.

Osa lehdistä näkee Microsoftin kuitenkin ainoana vertaisena kumppanina Nokialle. Esimerkiksi Turun Sanomien mukaan matkapuhelinjätillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin Microsoft.

Muutoksen kuvaillaan iskevän ankarimmin Suomeen. Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Suomi joutuu luopumaan asemastaan Nokian tuotekehittelyn kehtona. Pienenä lohtuna pidetään Nokian pääkonttorin pysymistä Suomessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.