Mainos

Legendaarinen Paul Newman kuoli

Yhdysvaltalainen näyttelijä ja elokuvaohjaaja Paul Newman on kuollut 83-vuotiaana. Newman oli sairastanut pitkään syöpää.

Hollywoodin huippunäyttelijöihin yli kuusi vuosikymmentä kuulunut Newman esiintyi uransa aikana yli 50 elokuvassa.

Hänet muistetaan muun muassa läpimurtoroolistaan elokuvassa Kissa kuumalla katolla, joka toi Newmanille myös hänen ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa.

Yhteensä yhdeksän Oscar-ehdokkuutta kerännyt näyttelijälegenda korjasi elokuva-alan himotuimman palkinnon kuitenkin vasta vuonna 1986 elokuvasta Suuret setelit.

Newman ehti olla 50 vuotta naimisissa niin ikään Oscarin voittaneen näyttelijätär Joanne Woodwardin kanssa ja heillä on kolme tytärtä. Kun Newmanilta kysyttiin hollywoodilaisittain hämmäntyttävän pitkän liiton salaisuutta hän totesi, ettei hänellä ole mitään syytä syrjähyppyihin.

- Minulla on pihviä kotona. Miksi minun pitäisi lähteä ulos hampurilaiselle, Newman sanoi.

Kysymystä avioliiton kestämisestä toistettiin niin usein, että Newman ehti käyttää ruokakielikuvaa toisessakin haastattelussa.

- En tiedä mitä hän lisää ruokaani, Newman vitsaili.

Newmanilla on ensimmäisestä avioliitostaan Jackie Wittenin kanssa myös kaksi tytärtä ja poika, joka kuitenkin menehtyi huumeiden yliannostukseen 28-vuotiaana vuonna 1978.

Kilpa-autoilua ja hyväntekeväisyyttä

Newmanin tarvaramerkiksi muodostuivat hyvin pian jäänsiniset silmät. Hän oli kuitenkin värisokea, mikä esti häntä saavuttamasta unelmaansa toimia laivaston lentäjänä toisessa maailmansodassa. Kilpa-autoilua värisokeus ei sen sijaan estänyt, ja siitä tulikin näyttelijälle rakas harrastus.

Tavallisille amerikkalaisille Newman tuli tutuksi paitsi elokuviensa myös hänen ruokamerkkinsä kautta. Newman's Own -merkki valmistaa salaattikastikkeita ja luomuruokaa.

Elintarvikemerkkinsä kautta Newman harrastaa myös hyväntekeväisyyttä, sillä kaikki yhtiön verojen jälkeiset tulot menevät hyväntekeväisyystoimintaan.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 27.09.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.