Legendaarinen matopeli ja viikkoja kestävä akku ovat taas täällä! Nokia 6310 -klassikkopuhelin jälleen kauppoihin

Nokian tuotemerkillä myytävien puhelimien valmistaja HMD Global on julkaissut uuden version klassisesta Nokian 6310-puhelimesta.

Muotokieleltään edellisestä klassikkomallista eroava puhelin sisältää kuitenkin kaikki tutut elementit, kuten viikkoja kestävän akun sekä matopelin. Eri puolilla maailmaa julkaistu puhelin on ostettavissa myös Suomessa.

Alkuperäinen Nokia 6310-puhelin julkaistiin 20 vuotta sitten vuonna 2001.

"Uutukainen" tulee jälleen

Täysin älypuhelimeksi klassikkomallin uutta versiota ei kuitenkaan voi kuvata, vaikka malli onkin muuten tuotu nykyaikaan.

Puhelimessa on tuttu kova kuori, suuremmat näppäimet ja 2,8 tuuman kaareva näyttö. Puhelin lieneekin suunnattu vanhemmalle ikäryhmälle, sillä sen ominaisuuksista löytyy muun muassa suuremmat kirjasintyypit ja esteettömyystila, jossa eri toimintojen ikonit ovat suurempia.

Akun kestoksi kahden sim-kortin puhelimelle luvataan HMD:n sivuilla jopa 21 päivää. Puhelimessa on 8 megatavua muistia, minkä lisäksi siihen voi lisätä muistikortin, jonka koko on 32 megatavua. Puhelimessa on myös MP3-soitin ja FM-radio. Hintaa puhelimella on noin 60 euroa.

Puhelimessa on myös 0,3 megapikselin kamera ja bluetooth-ominaisuus.

Kohti pörssiä

HMD julkaisi uuden puhelimen Nokian tuotemerkin alla viimeksi heinäkuussa. Tällöin kyseessä oli Nokia XR20 -älypuhelin, jonka erikoisuus on kestävä rakenne ja 5g-yhteydet. Yhtiön mukaan puhelimen käyttölämpötila on -22–55 astetta, joten talvipakkasien ei pitäisi haitata menoa.

HMD:n liikevaihto putosi vuoden 2021 tilikaudella. Samalla tappio kuitenkin kutistui selvästi. Yhtiön toimitusjohtaja Florian Seiche kertoi tuolloin, että yhtiö on ollut kannattava vuoden 2021 kesäkuusta lähtien. Yhtiö pohtii edelleen pörssilistautumista.

Lue myös:

    Uusimmat