Legendaarinen lehti otti jälleen historiallisen askeleen – Sports Illustratedin uimapukunumerossa poseeraa pian ensimmäistä kertaa transsukupuolinen malli

Valentina Sampaio tullaan näkemään ensimmäisenä transsukupuolisena mallina Sports Illustratedin uimapukunumerossa. 

Brasilalainen malli Valentina Sampaio tekee pian historiaa, sillä yhdysvaltalainen Sports Illustrated -lehti ilmoitti perjantaina 10. heinäkuuta, että Sampaio tulee olemaan historian ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen malli, joka nähdään lehden legendaarisessa, vuosittaisessa uimapukunumerossa. Kyseinen julkaisu on nähty vuosikausien ajan eräänlaisena ponnahduslautana huippumalleille.

Lehti julkaistaan 21. heinäkuuta. Sampaio kertoi Good Morning America -ohjelman haastattelussa olleensa erittäin yllättynyt saatuaan varmistuksen siitä, että hän olisi mukana lehdessä. Sampaio kuvailee tapahtunutta toteutuneeksi unelmaksi. 

– Ei pelkästään minulle, mutta koko HLBT-yhteisölle. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Sampaio on ottanut useita historiallisia askeleita urallaan. Vuonna 2019 hän oli ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen malli, joka poseerasi alusvaatemerkki Victoria's Secretille vuonna. Vuonna 2017 Sampaio oli ensimmäinen trans-malli, joka on poseerannut Ranskan Voguen kannessa. 

23-vuotias malli on kertonut antamissaan haastatteluissa kokeneensa runsaasti syrjintää uransa aikana. Sampaio esimerkiksi sai potkut ensimmäisestä mallityöstään vai hetkeä ennen kuin kuvausten oli määrä alkaa. Syy potkuihin oli Sampaiolle sydäntäsärkevä. 

– Minulle sanottiin, että asiakkaan mielestä oli "epäsopivaa", että edustin brändiä, sillä kuvani olisivat mukana katalogissa, joka "jaettaisiin koteihin perheille". 

Sampaio tunnetaan kotimaassaan Brasiliassa aktiivisena vähemmistöjen oikeuksien puolustajana, vaikka Brasilia on tutkimusten mukaan yksi maailman vaarallisimmista maista transsukupuolisille. 

Sports Illustrated on kunnostautunut edelläkävijänä monimuotoisuuden lisäämisestä alalla. Vuonna 2019 lehdessä poseerasi Halima Aden: ensimmäinen malli, jolla oli yllään hijab ja burkini. Vuonna 2016 Ashley Graham poseerasi lehdessä ensimmäisenä plus-kokoisena mallina.

Lähde: Forbes

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja