LeBron James teki järisyttävää koripallohistoriaa

LeBron James on tehnyt koripallohistoriaa ensimmäisenä 40 000 NBA-pisteen rajapyykin ylittäneenä pelaajana. Tällä hetkellä 39-vuotias supertähti pelaa Los Angeles Lakersin riveissä.

Maaginen pisteraja ylittyi Lakersin pelatessa kotiparketillaan hallitsevaa liigamestaria Denver Nuggetsia vastaan. Ottelu oli vielä kesken, kun James ylsi historiallisiin lukemiin, sillä hän oli ennen ottelua vain yhdeksän pisteen päässä 40 000 pisteestä.

NBA jakoi videon Jamesin historiallisesta korista viestipalvelu X:ssä.

James oli ohittanut vain vuosi sitten Kareem Abdul-Jabbarin kaikkien aikojen pisteiden tekijänä. James on nelinkertainen NBA-mestari ja nelinkertainen NBA:n arvokkain pelaaja sekä liigan vanhin aktiivinen pelaaja.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

"Mielestäni aika siistiä"

LeBron sanoi aiemmin, ettei virstanpylväs kuulu hänen suurimpien saavutustensa joukkoon, vaikka 40 000 pisteen raja onkin merkityksellinen.

– Kukaan ei ole tehnyt sitä. Ja se, että olen tässä asemassa tässä vaiheessa uraani, on mielestäni aika siistiä, James sanoi.

– Onko se yksi tärkeimmistä asioista, joita olen tehnyt urallani? Ei. Tarkoittaako se jotain? Tietenkin. Miksi ei?

Lakersin valmentaja Darvin Ham sanoi ennen ottelua, että rajapyykin ylittäminen on valtavan suuri osoitus kaikesta työstä, jonka James on tehnyt vuosien aikana.

– Se on helvetinmoinen saavutus, Ham lisäsi.

Historiallisen ottelun pistesaldoksi 26

Lauantainen kohtaaminen Los Angelesin päättyi lopulta Denverin voittoon pistein 124–114.

LeBron Jamesin lopullinen pistesaalis ottelusta oli 26, ja tähden historiallinen pistesaldo on täten lauantain jälkeen 40 017.

Hän kauhoi myös neljä levypalloa, joista jokaisen puolustuspäässä. Lisäksi Jamesille kirjattiin yhdeksän koriin johtanutta syöttöä ja kolme riistoa.

James oli oman seuransa kovin pistenikkari, mutta ottelun pistekuninkuuden vei Denverin serbialaistähti Nikola Jokic 35 pisteellä.

Lakers on länsilohkossa kymmenennellä ja Denver kolmannella sijalla. Kymmenen parasta joukkuetta jatkaa otteluja runkosarjan jälkeen. Runkosarjaa on jäljellä parisenkymmentä ottelua.
 

Lue myös:

    Uusimmat