Lauri Törhönen paljasti tavoitteen Mannerheim-elokuvan ilmestymisvuodeksi

Ohjaaja Lauri Törhönen kertoi Radio Novan haastattelussa suunnitteilla olevasta Hitlerin vierailu -elokuvaprojektista.

Radio NovanEnbuske & Linnanahde Crew'n puhelinhaastattelussa oli tänään maanantaina elokuvaohjaaja Lauri Törhönen, joka suunnittelee parhaillaan yhdessä tuottaja Jörn Donnerin kanssa elokuvaa Carl Gustav Mannerheimista.

– On muistettava, että kyseessä ei ole vielä elokuva, vaan projekti. Eikä tämä oikeastaan ole Mannerheim-elokuva, vaan sen työnimi on Hitlerin vierailu, Törhönen täsmensi Radio Novalla.

Elokuva sijoittuu yhteen vuorokauteen kesällä 1942. Kyseessä on Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäivä, jota Adolf Hitler saapui yllättäen tulevansa juhlimaan. Hankkeesta uutisoi ensimmäinen Länsi-Savo-lehti.

Mannerheim-elokuvista on viime vuosina puhuttu paljon. Tuottaja Markus Selinin vuosia kestänyt Mannerheim-hanke päättyi tuotantoyhtiön konkurssiin viime syksynä. Sen lisäksi Ylen tuottama, Keniassa kuvattu Suomen Marsalkka -elokuva herätti suurta kohua syksyllä 2012.

Törhönen lupaa, että hänen ja Donnerin projektissa Mannerheimista ei olla tekemässä pelleä, eikä toisaalta pyhimystäkään.

– Tässä ei tehdä myöskään näköispatsasta, eikä myöskään sotilasfarssia. Suomessa on satoja tuhansia Mannerheim-asiantuntijoita, joten en voi laittaa elokuvaan sellaisia elementtejä, jotka joku voi todistaa väärennöksiksi.

Vaikka tässä vaiheessa puhutaan projektista, uskaltaa Törhönen kuitenkin asettaa tavoiteajankohdan elokuvan valmistumiseksi.

– Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017, ja optimistista olisi, että voisimme osallistua näihin juhlallisuuksiin. Silloin tulee myös kuluneeksi 75 vuotta tästä Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäivästä, Törhönen suunnittelee.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat