Lauri Markkasen hirmuvire poiki vaatimuksen – Utah-valmentaja iski vastaan: "En ole välttämättä samaa mieltä"

Utah Jazz tuhri johtonsa ilman kolmea parasta pelaajaansa pelannutta Golden State Warriorsia vastaan ja romahti viimeisellä neljänneksellä 107–112-tappioon. 29 pistettä nakuttaneen Lauri Markkasen hurja alku hyytyi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla lähes täydellisesti.

Viimeisellä neljänneksellä 11 pistettä takkiin ottanut Utah Jazz hyytyi neljän pisteen tappioon vieraissa San Franciscossa hallitsevaa mestaria vastaan ottelussa, joka sen olisi kaiken järjen pitänyt voittaa.

Golden State Warriors pelasi ilman kolmea suurinta tähteään Stephen Currya, Klay Thompsonia ja Andrew Wigginsia ja oli lähes koko ottelun takaa-ajaja Utahin väkevän alun jälkeen.

Heittonsa suorastaan karmealla tavalla lopussa kivittäneen Jazzin päävalmentaja Will Hardy ei kuitenkaan vaikuttanut ottelun jälkeen tyytymättömältä omiensa panokseen.

– Liikutimme palloa, me saimme hyviä heittoja. Heidän (Warriorsin) fyysisyytensä on aiheuttanut vaikeuksia meille aiemmin, ja mielestäni tänään vastasimme haasteeseen ja pelasimme todella hyvän ottelun, lukuun ottamatta sitä, että emme saaneet mistään sisään viimeisellä neljänneksellä, Hardy totesi.

Utah heitti palloa viimeisen 12 minuutin aikana 26 kertaa, mutta onnistui vain neljästi yrityksissään. 11:stä kolmen pisteen yrityksestään vain yksi upposi renkaan läpi. Samalla ilman onnistumisia jäi Lauri Markkanen, joka oli nakuttanut huimat 29 pistettä kolmella ensimmäisellä neljänneksellään.

Monen mielestä Markkanen jäi jälkimmäisellä puolikkaalla liiaksi ilman palloa ja ilman hänelle rakennettuja hyökkäyskuvioita. Tätä alleviivaa se, että Markkanen sai kolmannella neljänneksellä vain kaksi heitto ilmaan – ja naulasi molemmat sisään kolmen pisteen kaaren takaa.

Markkasen alhainen käyttöprosentti otteluiden loppuhetkillä on ollut yksi Utahin silmiinpistävistä ongelmista, mutta viime yön ottelussa se korostui erityisesti suomalaislaiturin vahvan alun jälkeen.

Markkaselle enemmän hyökkäyskuvioita ja pallokosketuksia vaadittiin niin NBA-ottelua televisioineen amerikkalaisen AT&T-kanavan studiossa kuin Salt Lake City Tribunen koripallotoimittajan Eric Waldenin Twitter-päivityksessä.

– Tuntui siltä kuin Jazz olisi pelannut pitkiä jaksoja neljännessä erässä ilman, että Markkanen olisi saanut heittää, Walden kehysti.

Walden kirjasi päivitykseensä pelikellon lukemat jokaisen kuuden heittoyrityksen kohdalta.

Suorastaan anteeksiantamattomalla tavalla johtoasemansa siipirikkoista Golden State Warriorsia vastaan menettäneen Utahin päävalmentajaa Will Hardya grillattiin Markkasen pallokosketuksista ottelun jälkeen.

Hardy puolustautui kritiikiltä.

– Me pelaamme koripalloa joukkue edellä, emmekä me ikinä rakenna peliä yhden pelaajan varaan, Hardy vastasi.

– En ole välttämättä samaa mieltä tuosta. Mielestäni saimme Lauria useisiin pelikuvioihin – se ei välttämättä tarkoita aina, että saa pallon. Lauri ei ole pelaaja, jonka peli perustuisi pallokuljetuksiin mies miestä vastaan -tilanteissa.

Hardyn lausuntojen valossa kritiikkiä heikommasta lopusta jaettiin myös Markkaselle itselleen. Muun muassa KSL Sportsin koripallotoimittaja Ben Anderson vaati suomalaiselta röyhkeämpää otetta hyökkäyspäässä.

– Huomaan valitukset siitä, että Lauri Markkanen ei saanut pallokosketuksia tarpeeksi neljännessä erässä, mutta hänen on myös itse haettava palloa. Viimeisen neljänneksen pallonhallintoja ei voi tuhlata seisoskeluun nurkassa, Anderson totesi ja lisäsi Markkasen kantavan joukkueen ykköstähtenä suurta vastuuta ratkaisuista.

Anderson myös huomioi Markkasen mahdollisesti kärsineen puujalasta ottelun lopussa. Hän sai osuman oikean jalan reiteensä aivan ottelun alkuhetkillä ja ontui jonkin aikaa iskun saatuaan.

Markkanen pelasi tästä huolimatta koko viimeisen neljänneksen, joten turhan suurta ongelmaa isku tuskin aiheutti.

Yhteensä 16 levypalloa 29 pisteen saldonsa kuorrutteeksi kahminut Markkanen vaikutti ottavan vastuuta lopun epäonnistumisista omille harteilleen.

– Pelimme oli jämäkkää. Saimme hyviä paikkoja ja löysimme vapaita pelaajia, Markkanen tuumi.

Markkanen vaikutti tunnistaneen oman kehityskohteensa ottelussa, jossa hänen kaukoheittonsa upposi paikoin kuin unelma (7/13). Kahden pisteen yrityksistä vain kolme yhdeksästä löysi tiensä sukkaan.

– Meidän on mentävä korille kovempaa. Vastustaja suojaa koria hyvin, mutta meidän on mentävä kovempaa, Markkanen tuumasi.

Markkasen Utah kohtaa seuraavassa ottelussaan Sacramento Kingsin Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja