Lauri Marjamäki paljasti: Kärppien luottolenkille aivotärähdys HIFK-ottelussa

Kärpille paha takaisku: huippuvahti Joel Blomqvist loukkaantuu tässä tilanteessa 1:26

HIFK esitti toistaiseksi parastaan jääkiekkoliigassa, kun se löi Kärpät 2–0. Kotijoukkue aloitti ärhäkästi kuin pyörremyrsky, ja Eetu Koivistoinen laukoi painavan johtomaalin 16. minuutilla. Osuma oli HIFK:lle vasta kauden toinen ylivoimamaali.

– Olimme ensimmäisessä erässä vahvasti niskan päällä. Oikeanlainen suoritustunne löytyi tänään – olimme valmiina, HIFK:n valmentaja Ville Peltonen kehui.

Jo ylhäältä prässiin joutunut Kärpät jätettiin ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella maalitta. Roope Taponen nollasi takiaismaisen puolustuspelin avulla vieraat sinänsä vaatimattomalla numerollisella torjuntakaavalla 2+1+4=7.

Liigauran ensimmäinen nollapeli sisälsi silti kosolti haastetta. Näyttävimmän pelastuksensa Taponen teki 45. minuutilla, kun hän koppasi räpylään David Rundbladin rankkariyrityksen.

Makean onnistumisen ikävä sivumaku HIFK:lle oli kapteeni Teemu Tallbergin loukkaantuminen.

Vierasjoukkueen maalilla aloitti Joel Blomqvist, joka sai tällin eräsummerin päättyessä maalille ajaneesta Iiro Pakarisesta. Seuraavat jaksot torjujana toimi Leevi Meriläinen, jonka Roni Hirvonen yllätti vasta 59. minuutilla.

– Tuli päähän osuma, aivotärähdys, Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki totesi Blomqvistin tilanteesta.