Antti Pennaselle voittoisa Ilves-debyytti, HIFK nollasi tylysti Kärpät – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Ilves tekee 0-2 maalin ylivoimalla 1:19

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli kuusi ottelua. Katseet kääntyivät muun muassa Helsinkiin ja Tampereelle. Helsingissä IFK nollasi tylysti Kärpät. Tampereella Ilves pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajansa Antti Pennasen alaisuudessa.

Pennanen korvasi aiemmin tällä viikolla Jouko Myrrän Ilveksen päävalmentajan paikalla.

Avauspeli sujui mallikkaasti, kun Ilves kaatoi Tampereen paikallisottelussa Tapparan 4–1.

Ilvekseltä esillä olivat puolustaja Les Lancaster, joka takoi kaksi maalia ja kapteeni Eemeli Suomi, joka nakutti peräti tehot 1+3.

Ilves on sarjan kärjessä. Tupsukorvat ovat ottaneet kymmenestä ottelusta 21 pistettä. Tappara on sarjassa vasta sijalla 11.

Helsingissä IFK onnistui totaalisesti pysäyttämään Kärpät, kun se oli parempi lukemin 2–0.

IFK siirtyi avauserässä 1–0-johtoon Eetu Koivistoisen ylivoimamaalin myötä. Lopullisen naulauksen teki Roni Hirvonen, joka osui kolmannen erän loppuhetkillä.

Kärpät koki tappion lisäksi tuntuvan takaiskun, kun sen ykkösmaalivahti Joel Blomqvist loukkaantui avauserän lopulla. Blomqvist ei enää palannut kehiin kolhun jäljiltä.

Myös Kärppien kultakypärä Teemu Turunen koki kovia Helsingin illassa. Turunen loukkasi jalkaansa kolmannen erän loppuhetkillä laitaväännössä HIFK:n kultakypärää Ilari Melartia vastaan.