Laurasta piti tulla pienen adoptiovauvan äiti, mutta sitten lasta ei ollutkaan: "Mikä hänen motiivinsa oli?"

Matt ja Laura Trayte halusivat adoptoida lapsen. Unelmien prosessista tuli kuitenkin painajainen.

Matt ja Laura Trayte halusivat adoptoida sisaruksen 6-vuotiaalle pojalleen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan.

Pari löysi äitiehdokkaan Facebookista

Amerikkalaisparilla oli ollut adoptoimisen kanssa ongelmia, kun adoptioehdokas vetäytyi heidän sopimuksestaan. Pari löysi raskaana olevan Elizabeth Jonesin sosiaalisen median avulla.

Laura loi perheelle Facebook-sivun, jolla kertoi olevansa valmis adoptoimaan. Elizabeth oli halukas luopumaan lapsestaan, kertoo The Orange County Register.

Kaksi muutakin naista ilmoittautui, mutta Traytet valitsivat Elizabethin. Se oli virhe.

Perheet viettivät aikaa yhdessä, virallisetkin paperit tehtiin

Lapsen piti olla tyttö. Hänelle oli jo nimikin: Noella. Elizabeth kertoi, ettei hänen perheellään ollut varaa kolmanteen lapseen, joka oli pantu alulle huhtikuussa 2018.

Kaiken piti olla hyvin. Kun Traytet tapasivat Elizabethin, he kertovat tämän antaneen heille yksisarvislelun, johon kertoi nauhoittaneensa vauvan sydämenlyöntien ääntä. Laura sai koskettaa Elizabethin raskausvatsaa.

Traytet ja Elizabeth olivat tiiviisti yhteydessä: he esimerkiksi lähettivät toisilleen raskauden aikana lähes 7000 tekstiviestiä. Elizabeth oli mukana kaikessa: hän suunnitteli vauvan huoneen koristeluja ja pohti perheen kanssa nimeä tälle.

Ajatuksena oli, että Elizabeth olisi osa lapsen elämää. Tavatessaan Elizabethin Traytet tekivät hänen kanssaan viralliset paperit asianajajan avustuksella.

"Synnytys" alkoikin etuajassa

Lauran mukaan Elizabeth innosti häntä usein esimerkiksi kertomalla "tulet olemaan niin hyvä äiti tyttölapselle". Elizabeth myös lähetteli perheelle ultraäänikuvia.

Synnytys piti käynnistää marraskuun 2018 lopulla, puoli kymmeneltä aamulla. Traytet matkustivat Elizabethin luokse ollakseen paikalla vauvan saapuessa. Aamuseitsemältä Laura alkoi saada Elizabethilta outoja viestejä.

– Voi hyvän tähden. Tämä kipu ei ole tästä maailmasta, Elizabeth kertoi Facebook-viestissään.

Elizabethilla oli jo kaksi lasta. Lauran mukaan hän vakuutteli, ettei hänen nyt kokemansa kipu ollut tavanomaista synnytyskipua.

Lopulta, tuntien viestittelyn jälkeen, Elizabeth kertoi soittaneensa ambulanssin. Hän lähetti Lauralle kuvan verisestä vessasta ja verisistä peitoista.

Tarina muuttui koko ajan erikoisemmaksi

Traytet ryntäsivät matkaan. He halusivat olla sairaalassa, kun vauva syntyy.

Elizabethin suunnitelma kuitenkin muuttui. Hän tekstasi Trayteille, että hänen aviomiehensä ajaakin hänet sairaalaan. Lauran mukaan Elizabeth myös soitti, ja he hengittivät yhdessä Lauran kanssa puhelimessa "synnytyskipujen läpi".

Traytejen mukaan tarina muuttui koko ajan oudommaksi: Elizabeth kertoi miehensä havainneen tiellä ambulanssin, johon he olivat siirtyneet omasta autostaan. Hän kertoi olevansa valmis synnyttämään lapsen, jonka pää näkyi jo.

Pian Elizabeth kuitenkin viestitti, että hänet viedäänkin eri sairaalaan kuin alun perin oli tarkoitus, koska vauva syntyy etuajassa.

– Olen pahoillani, minun täytyy ponnistaa hänet ulos. En voi pitää häntä kauempaa, Elizabeth kirjoitti ja kertoi synnyttävänsä ambulanssissa.

– Voi luoja, meillä on vauva, hän kertoi lopulta.

Vauvaa ei ollutkaan

Kun Traytet lopulta saapuivat ensiapuun, Elizabeth odotti heitä siellä. Hän oli täysissä pukeissa; hoitajan mukaan häntä hoidettiin "selkäkivun vuoksi".

Vauvaa ei ollutkaan. Elizabeth kielsi koskaan tavanneensa Lauraa tai Mattia.

– (Kysyin,) kuinka saatoit tehdä näin perheelleni? Hän tuijotti minua kuollein silmin. Katumusta ei ollut, Laura muistaa.

Matt muistaa huutaneensa "mitä minun pitäisi kertoa pojalleni?".

"Menetimme vauvan noin kaksi viikkoa sitten..."

Myöhemmin Elizabeth lähetti parille Facebook-viestin, jossa selitti tapahtunutta.

– Olin niin onnellinen puolestanne, mutta raskaudesta ei vain tullut mitään. Menetimme vauvan noin kaksi viikkoa sitten. Olin peloissani ja minuun sattui ja olin murtunut. Olen pahoillani, tiedän, että minun olisi pitänyt kertoa teille, mutten tiennyt, mitä tehdä tai sanoa, Elizabeth selitti.

Hän myös lupasi tarvittaessa toimittaa kuolintodistuksen ja jopa kuvan menehtyneestä lapsesta.

Ei halunnut rahaa lapsesta

Lauran mukaan varoitusmerkit olivat jo pitkään näkyvissä, mutta hän ei ymmärtänyt niitä. Traytet esimerkiksi kävivät yhdessä Elizabethin kanssa lääkärin vastaanotolla, mutta Elizabeth lähetti Lauran hakemaan itselleen vesipulloa; kun Laura palasi, lääkärin vastaanotto olikin siirretty toiseen tilaan, jota hän ei löytänyt. Elizabeth ei kuitenkaan koskaan pyytänyt rahaa, mikä lisäsi luottamusta.

– Hän ei halunnut meiltä mitään. Hän ei koskaan pyytänyt lanttiakaan, Laura kuvailee.

Myöhemmin Elizabethin tarina muuttui: hän kertoi muun muassa menettäneensä lapsen jo 13 viikkoa hedelmöittymisen jälkeen. Lopulta nainen jopa väitti, että lapsi on edelleen elossa ja vastasyntyneiden teho-osastolla.

Rikossyytettä ei vielä nostettu

The Orange County Registerin mukaan Elizabeth ei suostunut toimittamaan mitään dokumentteja väitteidensä tueksi. Traytet kertovat tehneensä rikosilmoituksen. On epäselvää, miten tapauksen käy oikeudessa, mikäli se etenee sinne asti. Rikossyytettä ei ole vielä nostettu.

Trayteilla ei ole varaa yksityiseen asianajajaan. He ovat murtuneita.

– Mikä hänen motiivinsa oli? Se ei ollut raha. Vaikutti siltä, että hän halusi nähdä meidät niin suurissa henkisissä kivuissa kuin mahdollista, Laura sanoo.

Traytet eivät enää aio adoptoida lasta.

Elizabeth selitti toimintaansa

Elizabeth selitti toimintaansa lehdelle sähköpostitse.

– En koskaan yrittänyt olla julma tai ilkeä. Yritin vain jatkaa elämääni. Valmistua koulusta, huolehtia lapsistani ja tehdä, mitä täytyy, jotta pääsen tämän yli. Teillä ei ole aavistustakaan siitä, mitä olen elämässäni kokenut, eikä koskaan tule olemaankaan.

Voitko katsoa liikuttumatta? Äiti kohtasi 20 vuotta sitten adoptioon antamansa tyttären:

1:17

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja