Laura valmisti rintamaidostaan voita – makutesti paljasti, toimiiko tuotos leivän päällä

Mitä tehdä ylimääräiselle rintamaidolle? Amerikkalainen Laura Hall on ottanut asiakseen selvittää, miten äidinmaito soveltuu ruoanlaittoon. Viraaleiksi nousseista videoista kertoo muun muassa New York Post.

Yhdysvaltalainen äiti on kerännyt sosiaalisessa mediassa miljoonayleisön videoillaan, joilla hän valmistaa rintamaidosta elintarvikkeita. Laura Hall on onnistunut jalostamaan tuottamastaan maidosta tähän mennessä voita ja jäätelöä.

Varsinaista luomuvoita itse tehnyt Laura kertoo parissa viikossa 1,2 miljoonaa katselukertaa keränneellä videollaan huvittuneesti, ettei voisi olla ylpeämpi itsestään.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jatkovideolla Laura näyttää, miten valmisti rintamaidosta voita: Purkkiin pumpatun äidinmaidon annetaan levätä, kunnes sen sisältämä rasva erottuu erilliseksi kerrokseksi nesteen päälle. Rasva kuoritaan pois ja laitetaan toiseen astiaan, jossa se vatkataan kiinteäksi. Lopuksi nesteet puristetaan pois massasta ja jäljelle jää voi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ilmeisen innovatiivinen ja kätevä kotikokki on valmistanut rintamaidostaan myös jäätelöä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Miltä rintamaidosta tehty ruoka maistuu?

Tärkeä kysymys tietysti on, onko kokkailu vaivan arvoista. Laura testasi miehensä kanssa, miltä rintamaidosta valmistettu voi maistuu paahtoleivän päällä. Maidontuottaja itse ei levitteestä piitannut, mutta miehen mielestä maku menetteli.

– Mielestäni tämä maistuu siltä kuin röyhtäisisit, vähän kuin oksennukselta, Laura kuvailee.

Nälkäinen mies sen sijaan antoi äidinmaidosta valmistetulle voille viisi pistettä kymmenestä ja sanoi syövänsä koko paahtoleivän.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Entä se jäätelö? Lauran vaivalla rintamaidostaan valmistama jäätelö sai äidin itsensä nyrpistämään nenäänsä, mutta lapselle herkku maistui.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rintamaito on tavallista maitoa makeampaa

Osa videon nähneistä pitää rintamaidon käyttöä ruoanlaitossa ällöttävänä, toiset taas hehkuttavat ainesosan terveellisyyttä. Rintamaito sisältää suojaravintoaineita, joiden tiedetään olevan hyväksi ainakin vauvan terveydelle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän Fineli-palvelun mukaan äidinmaidosta 47 prosenttia on rasvoja, 46 prosenttia hiilihydraatteja ja 7 prosenttia proteiineja. Lisäksi rintamaidossa on paljon kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja.

Verrattuna tavalliseen kevytmaitoon äidinmaito maistuu täyteläistä ja makealta, sillä se sisältää enemmän sokeria. Ei olekaan tavatonta, että lapsiperheissä ylimääräistä rintamaitoa käytetään leivontaan. Se on käytännöllistä, taloudellista ja ympäristöystävällistä.

Lauran tapauksessa rintamaidosta valmistetusta voista olisi saattanut tulla paremman makuista, jos siihen olisi lisännyt hieman suolaa.

Vauva maistoi jäätelöä ensimmäisen kerran – katso pienokaisen hulvaton reaktio kylmään herkkuun 1:21
Katso videolta erään vauvan reaktio ensimmäiseen jäätelömaistiaiseensa.

Lue myös:

    Uusimmat