Jennifer leipoo pullia omasta rintamaidostaan: ”Maistuvat hieman tavallista makeammilta”

luciapullat
Luciapullat ovat sahramilla maustettuja jouluisia pullia. Shutterstock

Ruotsalaisnainen leipoo luciapullat käyttäen taikinassa omaa rintamaitoaan.

Ruotsalainen pienen lapsen äiti Jennifer Barmer pohti mihin käyttäisi kaiken ylimääräisen maidon, jota imetyksestä jää yli. Hän keksi, että pullataikinan maidonhan voi korvata äidinmaidolla! Barmer on Ruotsissa tunnettu suositusta Hela Sverige bakar -televisio-ohjelmasta.

Lapsen synnyttyä Barmer huomasi, että häneltä tulee maitoa enemmän kuin lapsi tarvitsee, joten hän alkoi pohtia käyttötarkoitusta ylimääräiselle maidolle. Hän keksi alkaa käyttää maitoansa pullataikinassa, sillä hän rakastaa leipomista ja on kätevää, että maito on aina käden ulottuvilla. Barmer tietää, että joidenkin mielestä äidinmaidon käyttäminen leivonnassa saattaa kuulostaa inhottavalta.

– Minkä takia se on inhottavampaa käyttää ihmisen maitoa, kuin lehmänmaitoa? Barmer ihmettelee.

Barmer keräsi 30 pullan taikinaa varten puoli litraa rintamaitoa. Voin sijasta hän käytti kasvirasvaa ja kanamunan korvasi siirapin ja veden sekoituksella. Vehnäjauhot ja sahramin hän lisäsi normaalisti. Barmerin mies kehui pullia ja kertoi niiden maistuvan "vain hieman tavallista makeammilta".


Kerrottuaan sosiaalisessa mediassa leipomuksistaan Barmer sai paljon kommentteja laidasta laitaan. Monien mielestä äidinmaidon käyttäminen leivonnassa oli inhottavaa ja toiset ottivat asian hyvin positiivisesti.

Hänen miehensä lisäksi muut eivät ole vielä maistaneet äidinmaito-pullia, mutta sukulaisten tullessa käymään Barmer aikoo tarjota niitä. Barmerin vinkki on pakastaa pullat paistamattomina, jolloin ne voidaan paistaa vasta juuri ennen tarjoilua ja näin ollen saa tuoreita pullia nopeasti. Hän kertoo leipomisen olevan hänelle suuri intohimo ja hän uskoo hyödyntävänsä omaa maitoaan jatkossa myös muussa leivonnassa.

Lähde: Expressen

***

2:26

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja