Mainos

Laura Malmivaaran kesään kuuluu jalkapalloa ja elokuvia

Laura Malmivaara on yksi niistä suomalaista, joka nauliintuu tv:n ääreen, kun Etelä-Afrikassa potkitaan palloa. Laji on ollut muun muassa Kotikadusta tutun näyttelijän sydäntä lähellä nuoresta asti.

Pelaamisesta on myös omakohtaista kokemusta: Malmivaara tutustui maalivahdin tehtäviin naisten jalkapallojoukkueesta kertovassa elokuvassa FC Venus.

– Sain silloin hyvää jalkapallomaalivahdin valmennusta ja olen katsonut nyt maalivahtien toimintaa ihan eri silmin. Osaan arvostaa muun muassa hienoja yläkulmatorjuntoja aivan uudella tavalla.

Jari Litmanen on paras!

Vaikka Malmivaara samastuu maalivahteihin, hänen suurin idolinsa on hyökkäävänä keskikenttäpelaajana tunnettu Jari Litmanen.

– Olen ollut Litmasen suuri fani siitä asti, kun hän pelasi Ajaxissa. Muistelen kaiholla niitä kulta-aikoja, ja kannatan ehkä siksi Hollantia näissäkin kisoissa. Lisäksi olen sillä tavalla miehinen, että ilta on pelastettu, kun tv:stä tulee jalkapalloa ja saan katsoa sitä olutpullo kädessä.

Malmivaaran oma jalkapalloharrastus on jäänyt suunnitelman asteelle.

– Me FC Venus -elokuvan näyttelijät vannoimme filmausten jälkeen pitävämme harrastuksen yllä, mutta ei se onnistunut. Kaikilla on pieniä lapsia, eikä aika vain riitä. Olen itse saanut sentään ottaa kiinni lasten palloja ja tehdä heidän maalivahtinaan muutamia hienoja dyykkauksia.

Malmivaara ei halua jämähtää paikalleen

Laura Malmivaara on monipuolinen taitelija. Näyttelemisen lisäksi hän on valokuvannut, laulanut ja tehnyt mallin töitä. Lisäksi hän on opiskellut teologiaa.

– Kokeilen siipiä alalla kuin alalla. Se on pitänyt minut jotenkin tolpillani kaikki nämä vuodet. En halua jämähtää tekemään yhtä ja samaa, vaan haluan haastaa itseäni. Monipuolisuus on minusta elämän rikkaus.

Tänä kesänä Malmivaara nähdään Mtv3-kanavan Peili-ohjelmassa. Hän emännöi siinä julkisuudesta tunnettuja henkilöitä, jotka joutuvat ottamaan kantaa luonnettaan koskeviin väittämiin.

Malmivaara luonnehtii ohjelmaa lämminhenkiseksi ystävyyden ja ihmisen luonteen tutkimusmatkaksi.

– Tv-ohjelman juontaminen on ollut minulle uusi kokemus ja olen oppinut siitä tosi paljon. On ollut kiinnostavaa päästä näkemään, ketkä ovat ystäviä keskenään. Mukana on ollut toki paljon minunkin ystäviäni, näyttelijöitä ja laulajia. Silti minulle tuli välillä vastaan aivan uusia asioita heistäkin.

Kuutamolla aloitti uuden aikakauden

Elokuva on Malmivaaran suuri rakkaus. Hän on näytellyt FC Venus -elokuvan lisäksi muun muassa filmeissä Paha maa, Riisuttu mies, Irtiottoja, Hymypoika, Levottomat ja Kuutamolla.

Monet niistä on kuvattu kesällä.

– Kesä 1999 oli erityisen ikimuistoinen minulle, koska silloin tehtiin Levottomat. Se aloitti elämässäni ihan uudenlaisen vaiheen. Kesään liittyy muitakin tärkeintä elokuvallisia etappeja. Esimerkiksi kesällä 2002 tein Italiassa L'amore di Marja -elokuvan.

Malmivaara paitsi tekee elokuvia itse, hän käy katsomassa mielellään muiden tekemiä filmejä.

– Elokuvissa haluan liikuttua, uskoa niiden tarinoihin ja antautua niiden vietäväksi.

Millaisia elokuvia Laura Malmivaara katsoo? Kuuntele radiohaastattelu .

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.