Latvian MM-vetäytymisilmoitus hiljensi Kalervo Kummolan hetkeksi – "Tämä tekee asian entistä mielenkiintoisemmaksi"

1:53
MTV:n uutiset 13. elokuuta: Valko-Venäjän protesteissa pidätetty 6 700 ihmistä, ainakin kaksi mielenosoittajaa kuollut

Latvian ilmoitus vetäytyä ensi kevään MM-jääkiekon kisaisännyydestä Valko-Venäjän tilanteen vuoksi hämmentää jääkiekkomaailmaa. Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kuuli uutisesta MTV Urheilulta. Kummola uskoo, että kisoille löytyy järjestäjä, vaikka Latvia vetäytyisikin.

Venäläisen uutistoimiston Tassin mukaan Latvian pääministeri Krisjanis Karins on ilmoittanut, ettei maa pidä kisojen järjestämistä yhdessä Valko-Venäjän kanssa mahdollisena. Kevään 2021 MM-kisat on tarkoitus pelata Latvian pääkaupungissa Riiassa ja Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä.

Valko-Venäjän poliittinen tilanne on kriisiytynyt viime sunnuntain presidentinvaalien jälkeen. Poliisi on pidättänyt tuhansia presidentti Aleksandr Lukashenkoa vastustavia mielenosoittajia ja kahden mielenosoittajan kerrotaan kuolleen. Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan pidätettyjä on pahoinpidelty ja kidutettu

IIHF varapuheenjohtaja Kalervo Kummola menee hetkeksi hiljaiseksi kuullessaan Latvian vetäytymissuunnitelmista MTV Urheilulta. Kummola ei tuoreeltaan osaa sanoa, mitä ilmoitus tarkoittaa MM-kisojen kannalta. 

– Tämä on nyt taas ihan uutta. Tämä tekee asian entistä mielenkiintoisemmaksi, Kummola tyytyy toteamaan.

– Täytyy soittaa Latvian pääsihteerille ja kysyä, mikä on tilanne.

Kummola itse nosti Valko-Venäjän tilanteen keskusteluun IIHF:n hallituksen kokouksessa tiistaina. Kokouksessa Kummola kertoi käyneensä keskustelua aiheesta lähinnä Valko-Venäjän edustajan kanssa.

Kokouksen jälkeen Kummola sanoi MTV Urheilun haastattelussa, että "aika paljon saisi tapahtua ennen kuin kisat siirrettäisiin pois." Hän toivoi kuitenkin, että kisojen menettämisen pelko voisi jollain lailla vaikuttaa maan tilanteeseen.

Sen tarkemmin Kummola ei halua omaa kantaansa Valko-Venäjän kisaisännyydestä tässä kohtaa avata. 

Kansainvälisen jääkiekkoliiton on tarkoitus kokoontua Sveitsissä syyskuussa, mutta koronavirusrajoitukset tekevät matkustamisesta haastavaa. Latvian ilmoitus tarkoittanee kokouksen aikaistumista.

– Meillä on varmaan parin viikon sisään puhelinkokous. Jos tämä on ihan totta, varmaan pidetään aikaisemminkin.

Jos Latvian vetäytyminen toteutuu, uskoo Kummola, että kisojen järjestämiseksi löydetään jokin ratkaisu. 

– Kyllä se varmaan järjestyy.

Valko-Venäjä varmasti ottaisi mielellään kisat kokonaan itselleen?

– Voi olla, että sitten menee tukkoon sekin. Katsotaan nyt rauhassa. Jos tämä Valko-Venäjän tilanne pahenee, ei sinnekään sitten... No katsotaan rauhassa.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja