Kalervo Kummola teki kovan avauksen IIHF:n hallituksessa, vaikkei usko sen vaikutukseen: "Minä nyt katsoin oikeudekseni vähän nostaa sitä esille"

Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitus käsitteli tiistain kokouksessaan Valko-Venäjän tilannetta. Jääkiekon ensi kevään MM-kisat on määrä pelata Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä ja Latvian pääkaupungissa Riikassa.

Valko-Venäjän sunnuntaiset presidentivaalit ja vaaleja seuranneet tapahtumat nousivat keskusteluun IIHF:n hallituksen kokouksessa tiistaina. Asian otti puheeksi IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola

Maan istuva presidentti Aleksadr Lukashenko valittiin jälleen jatkokaudelle yli 80 prosentin kannatuksella vaaleissa, joiden rehellisyys on laajasti kyseenalaistettu. Vaaleja seuranneissa mielenosoituksissa poliisi on pidättänyt jopa 2000 Lukashenkoa vastustavaa mielenosoittajaa

– Nostin sen esiin. Siellähän on valkovenäläinen jäsen hallituksessa. Hänen kanssaan siinä oikeastaan kahdestaan keskustelimme jonkin aikaa. Puheenjohtaja (Rene Fasel) totesi, ja kaikki muutkin todettiin, että katsotaan nyt, mihin tämä tilanne menee, että rauhoittuuko se.

Kummola ei paljasta, minkälaiseen sävyyn keskustelua käytiin. Keskustelu pyöri Valko-Venäjän poliittisen tilanteen lisäksi maan koronavirustilanteen ympärillä. Kummola ei kuitenkaan usko, että Valko-Venäjän poliittinen tilanne lopulta vaikuttaisi MM-kisojen järjestämiseen maassa. Asiaan kuitenkin palattaneen myöhemmin.

– Varmaan (palataan). Aika paljon saisi tapahtua ennen kuin kisat siirrettäisiin pois. Toivottavasti jollain lailla voidaan vaikuttaa tilanteeseen, Kummola sanoi ja jatkoi.

– Ainakin se, että olisi pieni pelko, että voisi tapahtua jotain kisojen suhteen. En tiedä, onko sitä. Lukashenko on aika kova kundi.

Kummola sanoo, ettei IIHF yleensä ole ottanut kantaa politiikkaan. Silti hän halusi nostaa asian esiin. Kummola sanoo olevansa ratkaisuunsa tyytyväinen.

– Minä nyt katsoin oikeudekseni vähän nostaa sitä esille kuitenkin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja