Lastenpsykiatri: En suosittele tietokonepelejä lapsille

Joulu on pian täällä ja perheissä pohditaan, millaisia lahjoja lapsille tänä vuonna annetaan. Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen toteaa, että tietokone- ja konsolipelit eivät ole paras hankinta: lapset kun ovat erityisen alttiita riippuvuuksille.

Kaupat ovat täynnä eri-ikäisille lapsille tarkoitettuja tietokonepelejä. Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen ei kuitenkaan suosittele niitä ensimmäiseksi joululahjavaihtoehdoksi. Lasten keskeneräinen keskushermosto on altis riippuvuuksille ja tietokone- ja konsolipelit ovat nimenomaan koukuttavaa ajanvietettä.

– Elektronisten pelien pelaamiseen käytettävä aika ja pelien koukuttavuus ovat kasvaneet huolestuttavasti. Lapset saattavat kiristää vanhempiaan lupaamalla, että syövät lautasensa tyhjäksi, jos saavat lisää peliaikaa. Tai vanhemmat voivat lahjoa lapsen tekemään jotain lupaamalla lisäaikaa. Tästä lapsi oppii aivan vääriä asioita, Sinkkonen sanoo.

Sinkkonen ei laita lasten tietokonepelejä kokonaan pannaan, mutta suosittelee selvittämään tarkkaan, millainen peli on kyseessä, ja mitä lapsen päässä liikkuu hänen pelatessaan.

– Peleissä on ikärajat ihan syystä. Lapsen on saatava olla lapsi eivätkä vanhemmat saa tunkea hänelle vanhemmille lapsille tarkoitettuja leluja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja