Lasten ja nuorten urheilutoimintaa vapautetaan pian pääkaupunkiseudulla – urheiluseura riemuitsee päätöksestä: "On helpottunut olo"

4:13
Katso video! Lasten ja nuorten urheilutoimintaa vapautetaan pian pääkaupunkiseudulla – urheiluseura riemuitsee päätöksestä: "On helpottunut olo"

Pääkaupunkiseudulla puretaan nuorten harrastustoimintaa koskevia rajoituksia ensi viikosta alkaen.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren mukaan alle 20-vuotiaiden harrastusmahdollisuuksia avataan kaupunkien tiloissa hallitusti ja rajatusti. Vapautus koskee Helsinkiä, Espoota, Vantaata ja Kauniaista

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä katsoo, että harrastusten estyminen on ollut lapsille ja nuorille erityisen haitallista.

Päätös on otettu huojentuneina vastaan esimerkiksi salibandyseura Westend Indiansissa. Seuran toiminta käynnistyy jälleen ensi viikolla.

– Aloitetaan kaikki meidän ydintoimintamme. Joukkuetoiminta sisällä rajoitusten mukaisesti. Todennäköisesti koulun iltapäiväkerho ja matalan kynnyksen harjoitustoiminta heti ensi viikosta alkaen, kertoo seuran valmennuspäällikkö Juha Seppä.

"Helpottunut olo"

Valmennuspäällikkö ei olisi uskonut, että rajoituksia poistetaan vielä lähiaikoina. Tieto on kuitenkin helpotus.

– Helpottunut olo, sillä tässä on kituuteltu nyt muutama kuukausi. Ei se ole kiva katsoa, kun lapset, jotka rakastavat pelata salibandya, joutuvat ulkona -10 asteen pakkasessa työskentelemään. Ensi viikolla on hienoa nähdä, kun lapset pääsevät taas harrastamaan.

Korona-aika on vaikuttanut negatiivisesti seuran jäsenmääriin. Erityisesti jäsenmäärät ovat pudonneet matalan kynnyksen toiminnassa, eli salibandyryhmissä, joissa treenejä muutamia kertoja viikossa.

– Taloudelliset vaikutukset ovat äärettömän isot. 20 prosentin pudotus harrastajamäärissä on reilusti yli 50 000 (euroa) budjetoitua vähemmän.

Urheiluseura näkee tartuntariskin pienenä lasten ja nuorten harrastusten parissa.

– Kesäkusta kun aukesi treenit uudestaan meillä, on nolla tartuntaa lasten ja nuorten urheilussa ollut, Seppä sanoo.

Katso tunnelmia urheiluseuran ilonpilkahduksesta yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja