Laske kuuma kylpy – näin teet detox-hoidon kotona

Puhdistavan detox-hoidon voi toteuttaa yksinkertaisesti kotona. Tarvitset vain kylpyammeen.

Kuuma kylpy on vanha ja yksinkertainen keino rentouttaa ja puhdistaa keho, lievittää kipua ja kaunistaa ihoa.

Muista kuitenkin juoda tarpeeksi vettä ennen ja jälkeen kylvyn, nouse kylvystä rauhallisesti, kuuma kylpy voi heikottaa. Älä ota kuumia suolakylpyjä jos olet raskaana, sinulla on sydänvika, korkea verenpaine tai diabetes.

Jos kylvyn jälkeen tuntuu, että olet tulossa kipeäksi, älä hätäänny, se tarkoittaa että kehonpuhdistus toimii ja keho puskee kuona-aineita ulos. Olo kohenee nopeasti.

Kokeile tätä puhdistavaa suolakylpyä kotona. Suolakylpy on yksi suosituimmista kylvyistä. Se ei ainoastaan rentouta vaan irrottaa kuona-aineita ja parantaa ihon kuntoa.

Tarvitset:

– 1dl merisuolaa

– 1 dl katkerosuolaa, eli magnesiumsulfaattia

– 1dl ruokasoodaa tai 2dl omenaviinietikkaa (omenaviinietikka ja ruokasooda eivät sovi yhteen joten käytä vain jompaakumpaa)

– 2 tl inkivääriä

Sekoita kulhossa ja ripottele mahdollisimman kuumaan veteen. Rentoudu kylvyssä 40 minuuttia. Hiero ihoa hellästi pyörivin liikkein sydäntä kohti.

Merisuola virkistää ja helpottaa lihas- ja nivelsärkyihin ja avaa huokosia. Katkerosuola hiottaa, vähentää tulehduksia ja helpottaa lihassärkyä. Ruokasooda ja omenaviinietikka muun muassa pehmentävät ihoa ja omenaviinietikka myös helpottaa aknea. Inkivääri parantaa verenkiertoa, avaa huokosia, auttaa kehoa puhdistautumaan hikoiluttamalla.

Lue myös:

MTV Lifestyle

Lue myös:

    Uusimmat