Mainos

Lapsimissi JonBenet murhattiin kuusivuotiaana – veli astui julkisuuteen: ”Tiedän, että ihmiset luulevat minun tehneen sen”

Vajaa 20 vuotta sitten tapahtunut lapsimissi JonBenet Ramseyn murha on jälleen noussut otsikoihin. Syyllistä vain 6-vuotiaana kuolleen tytön murhaan ei ole löydetty, ja spekulaatiot murhan tekijästä vellovat edelleen villinä.

Aiheesta on valmistunut monia uusia dokumentteja, ja nyt myös suomalaisille tv-katsojille tuttu Dr. Phil on aiheen kimpussa. Hän haastattelee myöhemmin Yhdysvalloissa nähtävässä sarjassa murhatun tytön veljeä Burke Ramseyä, joka oli murhan tapahtuma-aikaan 9-vuotias. Asiasta kirjoittaa muun muassa brittilehti Mirror

Sekä Burke-veli että JonBenetin vanhemmat Patsy ja John Ramsey ovat olleet murhasta epäiltyjen listalla. Epäilyksistä kuitenkin luovuttiin DNA-testien perusteella vuonna 2008.

Dr. Philin tekemästä haastattelusta on julkaistu ennakkoon pätkä, jossa nykyään 29-vuotias Burke Ramsey puhuu siskonsa murhasta ensimmäistä kertaa julkisesti.

– Tiedän, että ihmiset luulevat minun tehneen sen; että vanhempani tekivät sen. Tiedän, että me kaikki olimme epäiltyjä. Haluan kunnioittaa siskoni muistoa tekemällä tämän haastattelun. En halua, että kukaan unohtaa, hän sanoo haastattelussa.

JonBenet löydettiin kuolleena viinikellarista

Lukuisiin lasten missikilpailuihin osallistunut JonBenet Ramsey löydettiin murhattuna kotinsa viinikellarista Boulderissa, Coloradossa 26. joulukuuta 1996. 

Tutkimuksissa todettiin, että joku oli kuristanut tyttöä, lisäksi hänellä oli kallonmurtuma. Seksuaalisen hyväksikäytön merkkejä ei löydetty.

Ruumiin löysi JonBenetin isä John kahdeksan tunnin kuluttua siitä, kun tyttö oli ilmoitettu kadonneeksi. Äiti Patsy Ramsey kertoi löytäneensä aikaisemmin samana päivänä asunnosta kirjeen, jossa vaadittiin 118 000 dollarin lunnaita tytön turvallisesta palauttamisesta.

Summa oli sama, jonka isä John Ramsey oli saanut työstään bonuksena aikaisemmin samana vuonna.

Vuonna 2006 opettaja nimeltään John Mark Karr tunnusti murhanneensa tytön, mutta tunnustusta ei pidetty uskottavana. Tapaus on 20 vuotta murhan jälkeen edelleen täysin auki.

JonBenetin äiti Patsy Ramsey menehtyi syöpään vuonna 2006, kaksi vuotta ennen kuin DNA-testit osoittivat, ettei perheenjäsenillä nähtävästi ollut osuutta tytön murhaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.