Mainos

Lapsiasiainvaltuutettu käänsi some-jargonin nuorille – palvelut nousivat puolustusrintamaan

Selkeät, kapulakielettömät sosiaalisten medioiden käyttöehdot eivät herättäneet innostusta palveluiden tarjoajissa.

Nuorten suosimat Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp sekä Youtube saivat osakseen kritiikkiä epäselvistä toimintaperiaatekirjauksistaan brittiläiseltä lapsiasiainvaltuutetulta, Anne Longfieldiltä. Asiaa auttaakseen Longfield yksinkertaisti lakitoimisto Schillingsin kanssa kyseisten sosiaalisten medioiden käyttöehdot yhdelle sivulle. Käyttöehtojen kirkastaminen oli seurausta raportille, jossa todettiin useimpien lasten olevan tietämättömiä siitä, mihin kaikkeen he suostuvat sosiaalisen median tilin luodessaan.

Esimerkiksi Instagramin 17-sivuiset käyttöehdot ovat saaneet arvostelua osakseen, mutta Howar Kennedy –lakiyhtiön edustajan, Robert Landsin, mukaan sääntöjen lyhentäminen voi jopa sotkea asioita.

– Käyttöehdot ovat monesta syystä pitkiä. Tarkoitus ei ole hämmentää ihmisiä – päinvastoin. Joskus monimutkaisten asioiden selittäminen vaatii paljon kirjaimia, Kennedy kertoo BBC:lle.

"Tehty niin selväksi ja kapulakielettömäksi kuin mahdollista"

Instagramin mukaan selvennetyissä säännöissä oli lukuisia epätarkkuuksia. Sen mukaan on väärin antaa ymmärtää, että Instagram jakaisi nuorten henkilökohtaisia asioita, tilien sisältöä tai yhteydenpitoa koskevaa tietoja. Kuvienjakopalvelu myös kieltää osoittavansa nuorille käyttäjilleen mainoksia ilman näiden lupaa.

Facebookin edustaja puolestaan kommentoi yrityksen haluavan jokaisen käyttäjänsä tuntevan olonsa turvatuksi tililleen kirjautuessaan. Edustaja muistutti, että Facebook tarjoaa sivuillaan sekä huoltajien portaalin että perustietoja yksityisyydestä -tietoiskun mahdollisia epäselvyyksiä lieventämään.

Snapchat kertoi puolustukseen tehneensä käyttöehtonsa niin selviksi ja turhaa kapulakieltä välttäen kuin mahdollista.

Youtuben vastaus kritiikkiin oli vannoa videopalvelun etsivän alati uusia kehitystapoja jatkaen samalla yhteistyötä lapsiasianvaltuutettujen kanssa.

Whatsappia ei tavoitettu asiaa kommentoimaan.

Lähde: BBC

***

1:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja