Mainos

Lapsia menehtyy kuumiin autoihin joka kesä – valmistajilta vaaditaan ratkaisuja

Yhdysvalloissa lainsäätäjät ovat sitä mieltä, että autovalmistajat eivät tällä hetkellä tee riittävästi ehkäistäkseen lasten lämpöhalvauskuolemia.

USA:ssa on vuoden 1990 jälkeen kuollut noin 800 kuumaan autoon unohtunutta lasta. Lainsäätäjien mukaan suuri osa kuolemista olisi vältettävissä, mikäli autoissa olisi teknologiaa, joka muistuttaisi kuljettajia tarkistamaan takapenkin ennen autosta poistumista.

Jokakesäiset arinat kuumaan autoon jätetyistä lapsista sekä lemmikeistä järkyttävät niin meillä kuin maailmallakin. Yhdysvaltalaisten autovalmistajien yhteenliittymää edustavan Scott Hallin mukaan kansalaisten lisääntynyt tietoisuus riskeistä auttaa vähentämään tragedioita, mutta kaikkien liikenteessä olevien autojen varustaminen uudella teknologialla veisi noin 20 vuotta.

Washingtonilainen Miles Harrison nousi julkisuuteen yhdeksän vuotta sitten, kun hän unohti jättää poikansa päivähoitoon. Hän löysi lapsensa menehtyneenä autosta työpäivänsä jälkeen. Harrison kuitenkin todettiin loppujen lopuksi syyttömäksi kuolemantuottamukseen.

– Sillä ei ollut mitään väliä, olinko syyllinen vai syytön. En ole antanut tapahtunutta itselleni anteeksi, enkä tiedä, pystynkö koskaan antamaankaan, Harrison kertoi Autoblogin mukaan.

Lähde: Autoblog

***

0:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.