Mainos

Lapset kohtasivat karun näyn hiekkalaatikolla Espoossa – Rusakko makasi kuopassa ilman eturuumista: "Se oli ihmeen siisti"

0:12

Lapset tekivät leikkipaikalta ikävän löydön. Kuoppaan sysätyltä rusakolta puuttui koko eturuumis. Alla käsittelemätön kuva raadosta.

Espoolaispoika vietti syntymäpäiväänsä perheen ja sukulaisten kesken Matinkylässä viime viikonloppuna. Juhlinta sai kuitenkin karun lopun, kun lapset päättivät lähteä pihalle leikkimään.

Video: Ylivilkas jänis tallentui riistakameralle.

– Hetken kuluttua ovikello soi. Lapset sanoivat, että siellä on päätön jänis hiekkalaatikossa, pojan isä Jouni Hoppania kertoo.

Mies nappasi mukaansa muovipussin ja lähti äimistyneenä tarkistamaan tilannetta. Lapset kertoivat, että olivat nostaneet kuolleen eläimen lelun avulla kuopasta. Muuten he eivät olleet koskeneet rusakkoon.

Rusakko on saattanut kuolla muualla

– Se oli ihmeen siisti. Paikalla ei ollut esimerkiksi veriroiskeita, Hoppania kuvailee.

Mies laittoi eläimen muovipussiin ja roskikseen. Myöhemmin hän palasi paikalle lapioimaan pois myös osan hiekasta. Hoppania julkaisi rusakosta ottamansa kuvan sosiaalisessa mediassa, koska oli utelias kuulemaan, mikä voisi olla löydön taustalla.

– En usko, että se on jotain kidutusta tai ihmisen tekemää, mutten sulje sitä poiskaan, Hoppania kertoo.

Mies pitää itse rusakon todennäköisimpänä tappajana kettua tai huuhkajaa. Hän uskoo myös, että rusakko on luultavasti tapettu muualla.

Samoja ajatuksia pyörittelevät myös Suomen riistakeskuksen asiantuntijat.

– Huuhkaja voi jättää jälkeensä päättömän rusakon, mutta tältä näyttää puuttuvan koko eturuumis. Koska paikalla ei näy irtokarvaa, rusakko on kenties kuollut muualla ja siirretty kyseiseen paikkaan. Rusakkoja jää myös auton alle, Suomen riistakeskuksesta arvioidaan.

"Toivon, että se olisi huuhkaja"

Toisaalta hiekkaan kaivettu kuoppa voisi viitata myös koiraan tai kissaan. Kuvasta on kuitenkin vaikea päätellä, mitä on todella tapahtunut.

– Toivon, että se olisi huuhkaja, koska sitten kyllä kyttään tuolla yöllä kamera kädessä, Hoppania toteaa.

Huuhkaja on Euroopan suurin pöllö. Sen ruokavalioon kuuluu suhteellisen isojakin saaliita, kuten rusakoita. Huuhkajat ovat viime vuosina yleistyneet kaupunkialueilla ja jopa Helsingin ydinkeskustassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja