Mainos

Pelikaveri varoitti Porvoossa lapsensa surmanneen miehen veljeä – "Hän sanoi, että jos hän ei saa huoltajuutta, sitä ei saa kukaan"

1:05

Porvoon lapsensurman oikeudenkäynnissä kuultiin todistajana myös ranskalaista miestä, joka tutustui syytettyyn 39-vuotiaaseen mieheen noin 15-vuotiaana. Mies kertoi oikeudessa, että syytetty oli puhunut hänelle olevansa valmis tappamaan. 

Päivän kolmas todistaja oli ranskalaismies, joka tutustui syytettyyn 39-vuotiaaseen mieheen noin 15-vuotiaana tämän veljen kautta. Kolmevuotiaan tytön äidin hän tapasi Pariisissa muutaman kerran, kun nainen ja mies olivat vielä yhdessä.

Viime vuonna ranskalaismies oli tekemisissä syytetyn ranskalaismiehen kanssa Playstation-pelikonsolin chatissa, missä pelaajat pystyvät keskustelemaan.

Keskusteluissa 39-vuotias syytetty puhui kaverilleen muun muassa kotoutumisongelmistaan ja kielivaikeuksistaan.

Huoltajuuskiista painoi syytetyn mieltä

Elokuussa 2017 syytetty kertoi pelikaverilleen tulossa olevasta huoltajuusoikeudenkäynnistä ex-avopuolisonsa kanssa.

– Olin pelaamassa ja kysyin, miten hänellä menee. Hän oli vähäsanainen ja kertoi vain odottavansa erästä päivää, kun saisi tiedon lapsensa huoltajuutta koskevasta asiasta. Hän oli jo menettänyt vanhemman tyttärensä huoltajuuden ja odotti kovasti tämän toisen huoltajuuskiistan tulosta, pelikaveri kertoi oikeudessa.

Kaverin mukaan syytetty puhui asiasta rauhallisesti ja asiallisesti, mutta mitä lähemmäs oikeudenkäyntipäivä tuli, sitä enemmän hän huolestui.

– Hän odotti ratkaisua ja oli siitä hyvin huolissaan. Hän kertoi myös, että mitä lähemmäs päivä tuli, sitä huonommaksi hän tunsi olonsa. Hän sanoi, ettei tiennyt mitä tekisi, jos ei saisi lapsensa huoltajuutta.

Pelikaverin mukaan mies vaikutti stressaantuneelta ennen oikeudenkäyntiä.

– Hän sanoi, että jos hän ei saa huoltajuutta, sitä ei saa kukaan muukaan. Hän kertoi olevansa valmis tappamaan itsensä, lapsensa ja avovaimonsa, jos hän ei saisi lasta.

Pelikaveri yritti rauhoittaa miestä ja sanoa tälle, että uhkailu ei ole oikea tapa hoitaa asiaa.

– Kun hän alkoi puhumaan pystyvänsä ihan mihin vaan, sanoin hänelle, että lopeta puhumasta typeryyksiä, sinä olet isä, sinun pitää ottaa vastuuta isyydestäsi.

Pelikaveri kertoi miehen tappo-ajatuksista veljelle

Pelikaverille tuli miehen puheista paha aavistus, että asiat eivät todellakaan olleet hyvin. Mies otti yhteyttä syytetyn veljeen ja kertoi, että tämä oli uhannut tappaa ex-puolisonsa, lapsensa ja itsensä.

– Sanoin (syytetylle) miehelle, että puhut ihan typeriä ja kutsun mieluummin poliisin ja pelastan tyttäresi ja ex-avovaimosi. Sanoin, että jos haluat tappaa itsesi, niin se on sinun asiasi, mutta tyttärelläsi on vielä elämä edessään.

Pelikaverin mielestä syytetty oli rauhallinen puhuessaan tappamisesta.

 – Hän antoi ymmärtää, että hän oli jo päättänyt asian. Että jos hän ei saisi lapsen huoltajuutta, niin sitä ei saisi kukaan muukaan.

Syytetyn miehen veli otti kaverin kertoman uhkauksen tosissaan ja soitti heti lapsen äidille Suomeen. Nainen sai tietää uhkauksesta juuri huoltajuusoikeudenkäynnin aikaan.

– Oikeudenkäynnin jälkeen mies sanoi minulle chatissa, että joku oli välittänyt tiedot eteenpäin. Samalla hän sanoi, että ei missään tapauksessa toteuttaisi niitä uhkauksia, vaan oli sanonut ne vitsinä, koska oli niin stressaantunut.

Pelikaveri ei pitänyt enää yhteyttä syytettyyn ennen marraskuussa tapahtunutta puukotusta.

"Mitä olet tehnyt, on anteeksiantamatonta"

Ranskalaismiehen kuulemisen päätteeksi tuomari kysyi häneltä, haluaako hän päivärahoja. Mies olisi halunnut antaa päivärahansa suoraan kolmevuotiaan tytön äidille, joka on menettänyt lapsensa.

Miehen kaunis ele sai lapsen äidin ja hänen paikalla olleet ystävänsä liikuttumaan. Mies itsekin kyynelehti asiasta puhuessaan.

Tuomari sanoi, että näin ei voi toimia, mutta mies voi ottaa itse päivärahat vastaan ja antaa ne halutessaan lapsen äidille.

Lopuksi ranskalaismies pyysi vielä saada puheenvuoron. Mies kääntyi tuolillaan ja katsoi tiukasti kohti syytettyä. 

– Se mitä olet tehnyt, on anteeksiantamatonta, mies ehti sanoa ennen kuin tuomari keskeytti hänet.

07.06.2018 kello 21:11. Juttua on korjattu. Otsikossa luki aiemmin, että pelikaveri olisi varoittanut äitiä miehen ajatuksista. Pelikaveri kertoi miehen ajatuksista syytetyn veljelle, ei äidille. Veli puolestaan kertoi syytetyn ajatuksista äidille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.