Lapsen saanut Meghan julisti sairaalasänkynsä imetysvapaaksi alueeksi koskettavasta syystä: "Tämä äiti on selviytyjä"

Lapsen saatuaan Meghan Koziel ripusti sairaalasänkynsä yläpuolelle imettämistä koskevan kyltin, josta tuli pian somehitti.

Meghan Koziel sairasti rintasyöpään vain 26-vuotiaana vuonna 2015. Koziel päihitti sairauden, mutta menetti molemmat rintansa.

"Ole kiltti, ole valveutunut"

Nyt Koziel on tuoreen pienen tyttären äiti: perheen Kendra Jane -tytär syntyi syyskuussa 2018. Sairaalassa Koziel ripusti sairaalasänkynsä yläpuolelle imettämistä koskevan kyltin, josta tuli pian somehitti, kertoo Today.com.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kozielin sängyn yläpuolella luki "imetysvapaa alue" sekä teksti: "Vaikka imettäminen on hyvin erityinen tehtävä, ole kiltti, ole valveutunut ennen kuin kysyt asiasta. Ihmevauvaamme syötetään vastikkeella eikä se vaikuta hänen tulevaisuuteensa. Tämä äiti on selviytyjä".

Tekstin vierellä oli rintasyöpää symboloiva roosa nauha.

Vastikkeen käyttöä paheksutaan joissakin sairaaloissa

Koziel oli kuullut muilta syövän kokeneilta äideiltä, että vastikkeen käyttöä paheksuttiin joissakin sairaaloissa. Äidit eivät kyenneet imettämään rintasyövän vuoksi, mutta kokivat silti arvostelua.

– Kesti hetken kehittää täydellinen tekstinpätkä, joka ei ollut liian aggressiivinen, mutta myös tarpeeksi suora, jotta asia menee perille, Koziel sanoo.

"Se särkee sydämen"

Hän halusi kyltillä herätellä myös niitä henkilökunnan jäseniä, jotka eivät tiedä hänen syövästään.

Rintasyöpä on suomalaisnaisten yleisin syöpä. Opettele tutkimaan rintasi oikein ja tee se joka kuukausi! Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

– Minulla oli syöpä 26-vuotiaana, ja sain vauvan, joka refleksinomaisesti käänsi päätään rintaani ja yritti imeä, vaikka kehoni ei kykene imettämään häntä. Se särkee sydämen, Koziel kuvailee.

Hän otti selvää myös lahjoitetusta äidinmaidosta, mutta päätyi hintoja ja tarjontaa tutkittuaan vastikkeeseen.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Haluaa puhua suoraan rintasyövästä

Sairaalassa Kozielin kyltti otettiin hyvin vastaan: hän ei joutunut kokemaan yllätysvisiittiä imetysopastajalta, eikä kukaan puhunut vastikkeen eroista imetykseen verrattuna.

– Se otettiin vastaan positiivisesti eikä minun täytynyt toistaa tarinaani miljoonaa kertaa, Koziel sanoo.

Kun Koziel jakoi kuvan tekstistään Instagramissa, se kohtasi yllättäen myös arvostelua. Koziel kuitenkin haluaa puhua suoraan rintasyövästä ja jakaa tarinansa.

Lähde: Today.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja