Lapselta varastettu Jeti-kissa on nyt kotona etsijätiimin sinnikkään työn ansiosta: "Ihanaa, että perhe on taas yhdessä"

Onnenhetkiä Turussa – yli kuukausi sitten varastettu Jeti-kissa saatiin kiinni ja palautetuksi oikeille omistajilleen 0:40
Onnenhetkiä Turussa – yli kuukausi sitten varastettu Jeti-kissa saatiin kiinni ja palautetuksi oikeille omistajilleen

Turussa koettiin eilen maanantaina onnenhetkiä, kun yli kuukausi sitten varastettu Jeti-kissa saatiin kiinni ja palautetuksi oikeille omistajilleen. Turkulainen Marika Valtonen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, miten Jeti lopulta saatiin loukkuun ja miksi hän urakkaan ryhtyi.

Kahdeksanvuotiaalta lapselta varastettiin heinäkuun puolivälissä Turun jokirannassa kissa. Kissan vei tiettävästi noin kolmikymppinen nainen, joka oli esittäytynyt lapselle eläinlääkäriksi ja sanonut toimittavansa kissan poliisilaitokselle.

Röyhkeä teko sai paljon julkisuutta, ja poliisi tutki asiaa epäiltynä varkautena.

Märkä mutta hyvässä kunnossa

Turun kaupungin eläinhoitolasta kerrottiin eilen, että varastetuksi ilmoitettu kissa on löytynyt.

Kissan varastanut nainen oli siis joko päästänyt kissan vapaaksi, tai se oli häneltä karannut. Tämän jälkeen kissa oli hakeutunut kotikulmilleen, josta vapaaehtoinen etsijäryhmä sai sen kiinni eilisaamuna.

– Kyllä, täällä hän on, Turun kaupungin eläinhoitolasta vahvistettiin eilen MTV Uutisille.

Kissa oli märkä mutta eläinhoitolan mukaan kohtuullisen hyvässä kunnossa.

– Täällä kissa sai ruoan, ja ruokahalu on ollut hyvä, eläinhoitolasta kerrottiin.

Eläinhoitola oli kissan omistajiin yhteydessä heti aamusta, ja nämä hakivat lemmikkinsä kotiin myöhemmin päivällä.

Kissa loukkuun yhteistyöllä

Kissan saivat sinnikkäällä yhteistyöllä kiinni Marika Valtonen, Jay Savolainen, Milla Verho, Anniina Vuorinen ja Kaiu Tamminen.

– Luin kissan katoamisesta heinäkuussa Jodel-viestipalvelussa, jossa kissan omistaja kertoi etsivänsä lemmikkiään. Siitä tuli nopeasti iso juttu, ja ihmiset alkoivat antaa vihjeitä kissan omistajille. Omistajat etsivät kissaa muutaman viikon ajan ja yrittivät loukuttaakin, mutta eivät siinä onnistuneet, Marika Valtonen kertoo MTV Uutisille.

– Ajattelin, että tässä ovat vielä hyvät mahdollisuudet saada kissa kiinni, jos vain saadaan tarpeeksi ihmisiä mukaan loukutustiimiin, koska yksin se on todella rankkaa puuhaa.

Valtonen sai mukaansa neljä muuta turkulaista naista ja miestä. Loukun he saivat lainaan Turun eläinsuojeluyhdistyksestä Tesystä.

– Veimme loukun perheen pihalle, jossa kissa oli viimeksi nähty, ja kiinnitimme alueelle lappuja kadonneesta kissasta. Loukutimme kissaa kaikkiaan noin yhdeksän päivää. Olimme jo panemassa pillejä pussiin, kun saimme lauantai-iltana silminnäkijähavainnon kissasta. Hän kertoi meille katsovansa parhaillaan kissaa suoraa silmiin naapurin pihassa.

– Menimme paikan päälle, ja siellä kissa oli. Toki siinä vaiheessa ei voitu olla ihan varmoja siitä, kissa on varmasti oikea. Kaikki kuitenkin täsmäsi.

Vielä yhden päivän houkuttelun jälkeen kissa meni niin syvälle loukkuun, että se saatiin kiinni. Loukussa oli houkuttimena tonnikalaa, sardiineja ja kissan märkäruokaa. Lisäksi tiimi oli tehnyt alueelle hajujälkiä, joita pitkin kissan toivottiin löytävän satimeen.

– Kun loukutustiimiläinen meni tarkistamaan loukkua tänä aamuna, kissa oli siellä, Valtoinen kertoi haastattelussa eilen.

– Vähän hän oli reissussa rähjääntynyt, mutta muuten hyvässä kunnossa.

Valtosen omaa kissaa ei koskaan löydetty

Valtonen tietää omasta kokemuksesta, miten pelottavaa on, kun oma kissa varastetaan.

– Minulla on takanani samanlainen kokemus kuin tällä perheellä. Minunkin kissani katosi tai varastettiin, mutta sitä ei koskaan löydetty. 

– Minulle tuli sellainen olo tästä tarinasta, että haluaisin, ettei tälle perheelle käy samalla tavalla.

Valtonen ja koko loukutustiimi haluaa lähettää lämpimät terveisensä kissan omistajalle.

– Oli todella huojentavaa tietää, että perhe sai puuttuvan palasensa takaisin, koska kissa on kuin perheenjäsen.

– Ihanaa, että perhe on taas yhdessä ja kissa kotona turvassa.

Lue myös:

    Uusimmat