Länsinaapurissa historialliset hiihtojuhlat tiistaina? Ruotsi valtasi menestystyhjiön – "Valtava energiaryöppy"

Tulosruutu: Ruotsi yhden kullan päässä historiallisesta saavutuksesta

Suomen mitalitili on Planican MM-kisoissa vielä avaamatta, mutta naapurimailla kulkee. Norja on vienyt kaikki kolme hiihtokultaa miehissä, Ruotsi naisissa. Länsinaapurin ykköstykit ovat täyttäneet tällä kaudella Therese Johaugin lopettamisesta naishiihtoon syntyneen valtatyhjiön.

Ruotsin miehillä on menossa jo viidennet arvokisat ilman mitalia, mutta naiset ovat paikanneet alakuloa häikäisevällä tavalla. Neljäs kulta yksissä kisoissa olisi maalle ennätyksellinen saalis.

Se voi hyvinkin tulla tiistaina naisten 10 kilometrin vapaan väliaikalähdöstä, jossa Ebba Andersson ja Frida Karlsson ovat ennakkosuosikkeja.  

– Menestys tuottaa valtavan energiaryöpyn, ja sen voimalla me jatkamme kisojen loppuun saakka, Ruotsin valmentaja Stefan Thomson kommentoi MTV Urheilulle.

Katso pääkuvan videolta MTV Urheilun toimittajan Mikko Hyytiän Tulosruutu-juttu, joka avaa Ruotsin naisten valtakautta maan hiihtäjien kommenttien ja tilastojen avulla. Naisten vapaan 10 kilometrin väliaikalähtökisa alkaa Suomen aikaa kello 13.30. Suomen nelikon kisassa muodostavat Jasmi Joensuu, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo ja Krista Pärmäkoski. Planican MM-hiihtojen ohjelman näet tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat