Lämpömittari puijaa suomalaisia loppuviikosta – elohopea kohoaa nollaan, mutta keli tuntuu myrskypuhurin takia jopa 10 pakkasasteelta

Sää on tänään kylmä, mutta torstaista alkaen lämpötilat kohoavat. Lämpimiä vaatteita ei silti kannata jättää kaappiin, sillä torstaina puuskainen tuuli saa nollakelit tuntumaan jopa kymmenen astetta kylmemmiltä.

Sää on tänään kylmä suuressa osassa maata. Etelässä ja maan keskiosassa pakkasta on noin 5 astetta ja pohjoisessa pakkasta on 5–10 asteen välillä, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

– Länsirannikolla voi olla plussaa, muualla on pakkasta. Keskiviikko on Suomessa poutainen pakkaspäivä, Jokela sanoo.

Torstaina sataa ja lämpenee

Torstaina säätila muuttuu jälleen lämpimämmäksi.

Suomeen saapuu matalapainealue, joka tuo mukanaan sateita. Lämpötila on suuressa osassa maata nollassa tai hieman plussalla. Sateet tulevat länsirannikolla vetenä, muualla Suomessa sateet tulevat lumena ja räntänä.

– Sateet saapuvat ensin lännessä rannikkoalueelle ja Lappiin. Illalla sateet leviävät ja sadealue pyyhkäisee Suomen läpi kohti itää. Tuolloin myös lounaassa ja Keski-Suomessa voi tulla sateita.

Merialueilla myrskytuulta

Torstaina tuuli yltyy läntisellä merialueella jopa myrskylukemiin asti.

– Tuulta voi olla noin 23 m/s merialueella. Maalla tuulee noin 15 m/s, tuuli voi olla puuskaista, mutta myrskylukemiin asti se ei ylly.

Jokela muistuttaa, että kova tuuli saa lämpötilan tuntumaan huomattavasti kylmemmältä. Jos mittari näyttää nollaa, tuuli voi saada sen tuntumaan jopa kymmeneltä pakkasasteelta.

Loppuviikosta sää jälleen kylmenee, kun Baltiasta virtaa kylmää ilmaa Suomeen.

– Viikonloppuna Länsi-Lapin ja Meri-Lapin alueelle saattaa olla tulossa runsas sadealue, Jokela arvioi viikonlopun säätä.

Lue myös:

    Uusimmat