Lampaanpaisti couscousin ja minttu-jogurttikastikkeen kera

Lampaanpaisti

  • noin 3 kg lampaanpaisti
  • 5 valkosipulinkynttä
  • puolikas sitruuna
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa

Hiero lampaanpaistin pintaan sitruunanmehua, suolaa ja pippuria. Tee paistiin pieniä viiltoja ja laita niihin valkosipulinkynnen puolikkaita. Aseta paisti uuniritilälle ja paista lammasta 130 asteisessa uunissa noin 3,5 tuntia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 68 astetta. Laita uuniritilän alle uunipannu, paistista irtoavaa paistolientä varten. Lisää lohkotut kasvikset ja rosmariini puolessa välissä kypsennystä.

Couscous

  • 4 dl couscous ryynejä
  • 4 dl mietoa kanalientä
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi öljytilkassa. Lisää kanaliemi ja kiehauta. Lisää couscous- ryynit liemeen ja sekoita. Nosta kattila hellalta ja peitä kelmulla. Anna turvota n. 5 minuuttia. Tarkista suolan tarve ja tarjoile!

Minttu-jogurttikastike

  • 4 dl valutettua luonnonjogurttia
  • puolikas sitruuna
  • 3 rkl hienonnettua minttua
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Mausta luonnonjogurtti sitruunamehulla, hienonnetulla mintulla, hunajalla sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja anna maustua noin 30 minuuttia jääkaapissa.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat