Lammasvartaat ja avomaankurkku-jogurttisalaattia

Lammasvartaat (4 annosta)

  • 600g lampaan paahtopaistia
  • (myös naudan sisäpaisti tai ulkofilee toimivat mainiosti)
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1 kesäkurpitsa

Marinadi

  • 2 tl sinappia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl kuivattua timjamia tai muutama oksa tuoretta
  • mustapippuria

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Leikkaa liha kuutioiksi ja paloittele vihannekset. Pujota ainekset vedessä liotettuihin varrastikkuihin ja lado ne uunivuokaan. Kaada marinadi päälle ja anna marinoitua vähintään tunnin verran, mieluummin 4-6 tuntia. Paista vartaat kuumalla parilalla noin 4 minuuttia/ puoli. Mausta vartaat suolalla.

Avomaankurkku-jogurttisalaatti (4 annosta)

  • 3 avomaankurkkua
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa ja valkopippuria
  • (tuoretta minttua)

Pese kurkut ja puolita ne pituussuuntaan. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Valuta jogurtti esim. talouspaperilla vuoratussa siivilässä. Sekoita kurkut jogurtin joukkoon ja mausta seos sitruunamehulla, valkosipulilla ja valkopippurilla. Halutessasi voit viimeistellä salaatin tuoreella mintulla.

Resepti: Henri Alen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat