Laivan kapteenia hehkutetaan sankariksi – katso videolta käsittämätön ”parkkeeraus” keskellä myrskyä

0:49
MS Nordnorge -risteilyaluksen kapteeni suoritti myrskyssä vaativan rantautumisen. Video: Alexander Farstad / Sus Wallis

MS Nordnorge -risteilyaluksen kapteeni suoritti myrskyssä vaikuttavan rantautumisen Bodøn satamaan. Laiva sai pieniä kolhuja, mutta pystyi jatkamaan normaalisti matkaansa myrskyn laannuttua.

Pohjois-Norjassa Bodøn kaupunkia koetteli aiemmin tällä viikolla rankka myrsky. Samaan aikaan MS Nordnorge -risteilyalus saapui kaupungin satamaan, mutta laituriin ajaminen ei ollut helppoa.

Risteilyaluksen kapteeni ajoi satamaan eräänlaisessa sivuluissa hyödyntäen myrskytuulen suuntaa.

Haastavissa olosuhteissa kamppailevan risteilyaluksen huomasi myös sataman ohi ajanut Alexander Farstad.

– Parkkeerasin autoni nähtyäni laivan ja menin kuvaamaan tilannetta. Se oli aikamoinen kokemus, kertoo Farstad MTV Uutisille.

Hänen mukaansa tämän tyyppiset myrskyt ovat normaaleja alueella, mutta tuulen suunta teki satamaan rantautumisesta haastavan.

Matkustajien turvallisuus on tärkeintä

Laivan viestintäpäällikön Rune Thomas Egen mukaan Pohjois-Norjan ankarien talvien myrskyt ovat ainutlaatuisia ja opettavaisia kokemuksia kaikille kapteeneille ympäri maailmaa.

– Luotamme täysin kapteenimme arviointikykyyn, kommentoi Ege. Hän muistuttaa, että kapteenille on aina tärkeintä saada saatettua kaikki turvallisesti satamaan perille, eikä tämäkään tilanne aiheuttanut vaaratilannetta, Ege kertoo NRK-kanavalle..

Egen mukaan risteilyaluksen takaosan suojat saivat pieniä kolhuja, kun laiva iskeytyi laituriin hieman normaalia kovemmalla vauhdilla. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut aikatauluun, vaan risteilylaiva pääsi jatkamaan matkaansa suunnitellusti sään parannuttua.

Kapteenin ammattitaito on saanut sosiaalisessa mediassa ihmisiltä ylistystä.

Katso videolta kapteenin näyttävä tyylinäyte laivan satamaan ajosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja