Laivalla Pietariin ilman viisumia

Lomamatka Pietariin sujuu nyt helpommin kuin koskaan, kun St. Peter Line kuljettaa turisteja kaupunkiin ilman viisumivaatimusta.

St. Peter Line alkoi kuljettaa matkailijoita Helsingin ja Pietarin välillä 21. huhtikuuta. Laivayhtiön Suomen pr:stä vastaava Artem Semenov kiteyttää liikennöinnin kaksi kuukautisen alkutaipaleen ytimekkäästi: Erinomaista!

− Esimerkiksi tänään Pietarista Helsinkiin lähtevä risteily on myyty sataprosenttisesti. Laivalla matkustaa yhteensä 1600 henkilöä, Semenov kommentoi kesäkuun puolivälissä.

Tällä hetkellä matkailijoista 65 prosenttia on venäläisiä, mutta suomalaisten määrän uskotaan kasvavan. Pietari vetää puoleensa matkustajia kaikista ikäryhmistä.

− Eräs 70-vuotias suomalainen rouva oli käynyt viimeksi Leningradissa 30 vuotta sitten.

Laivamatkan täkynä toimii viisumivapaus, joka on voimassa matkoilla, joissa paluu tapahtuu 72 tunnin sisällä laivan saapumisesta Pietariin ja joissa varauksen yhteyteen on varattu shuttle-bussilippu.

Alkoholi ei pääasia

Joillekin matkailijoista on tullut yllätyksenä, että laivamatkailun yksi suosituimmista aktiviteeteista, tax free -myymälä, aukeaa St. Peter Linella vasta puoliltapäivin, kun laiva lähtee liikkeelle jo kello kahdeksan aamulla.

Semenov on tyytyväinen järjestelyyn eikä usko sen haittaavan ihmisiä.

− Uskon, että perhematkustajat ja tavalliset sivistyneet ihmiset eivät edes huomaa, ettei tax free aukea kahdeksalta. Se ei ole hyvä, että ihmiset juovat hytissä. On mukavaa, että matkustajilla on aikaa mennä katsomaan esityksiä ja kierrellä laivalla rauhassa, Semenov sanoo myöhäisen aukiolon hyvistä puolista.

Alkoholitarjoilu ei ole ylipäätään se asia, mitä pr-henkilö haluaa laivaliikennöinnissä korostaa.

− Haluaisin kiinnittää huomiota Pietarin kauneuteen, jonka aarteet avataan taas suomalaisille ja muille matkailijoille. Näkymät ovat erinomaiset, kun laiva lähestyy Pietaria. Esimerkiksi vanhat linnat ovat upeita, Semenov hehkuttaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja