Mainos

Lainan kilpailuttaminen kannattaa – ”Kuluissa voi säästää useita satoja euroja”

Jos sinulla on useita luottokorttilaskuja ja pieniä lainoja, voit säästää lainojen kuluissa satoja euroja niputtamalla ne yhdeksi isommaksi lainaksi.

Autolainaa 15 000 euroa, remonttilainaa 5 000 euroa, luottokorttilaskua 1 500 euroa – moni kuluttaja on ottanut elämän eri tarpeisiin useita pieniä lainoja, joista maksaa kaikista korkojen lisäksi omat palvelumaksunsa. Tällaisessa tilanteessa voi olla järkevää yhdistää lainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Kun ottaa huomioon, että luotonmyöntäjien korot ja palvelumaksut voivat vaihdella pankkien välillä paljonkin, kannattaa luotonmyöntäjät myös kilpailuttaa.

Näin Lendo.fi toimii

• Toimii samalla periaatteella kuin lentoja ja hotelleja vertailevat nettisivustot – Lendo vertailee luotonmyöntäjien ja pankkien tarjoamia lainoja puolestasi.

• Lainahakemuksen jättäminen on asiakkaalle maksutonta eikä sido mihinkään.

• Palvelun käyttö on turvallista ja helppoa.

• Lendo kilpailuttaa ja vertailee vähintään 25 pankkia asiakkaan puolesta, aina 50 000 euroon saakka.

• Lainaa voivat hakea täysi-ikäiset työssäkäyvät henkilöt.

Kilpailuttamiseen kannustetaan monelta taholta. Yksi näistä tahoista on kulutusluottojen vertailupalvelu Lendo. Lendon toimitusjohtaja Tiia Strandellin mukaan se, kuinka paljon niputtamisella voi kaiken kaikkiaan säästää, riippuu lopulta monesta eri tekijästä.

– Säästettävät summat riippuvat muun muassa haettavan lainan määrästä sekä laina-ajasta, joten on mahdoton antaa tarkkoja euromääriä. Selvää kuitenkin on, että niputtamalla on mahdollista säästää huomattavia summia sekä kuluissa että koroissa, Strandell sanoo.

Rahan lisäksi keskittämällä säästää myös aikaa.

– Lainatarjousta hakiessa asiakkaan tulee vastata noin 40 kysymykseen, jotta pankit voivat kartoittaa hakijan talouden kokonaistilanteen. Sen sijaan, että naputtelisi useampaan kertaan 40 vastausta, voi jättää Lendolle yhden lainahakemuksen ja saada useita lainatarjouksia, joista voi valita itselleen parhaimman. 

Tiia Strandell muistuttaa, että lainatarjousten hakemisessa kannattaa ottaa huomioon yksi tärkeä seikka.

– On tärkeää täyttää hakemuslomake todenmukaisesti. Kun asiakas hyväksyy lainatarjouksen, pyytää pankki vielä mahdollisesti lisätietoja, muun muassa palkkalaskelman ja saattaa pyytää muitakin dokumentteja. Jos ilmenee, että jokin asia ei hakemuksessa pidä paikkaansa, voi se johtaa lainatarjouksen hylkäämiseen, Strandell sanoo.

Lendo.fi:n taustaa

• Osa Schibsted-konsernia, joka on Pohjoismaiden suurin mediakonserni.

• Välittää vakuudettomia kulutusluottoja yksityishenkilöille sekä yritysluottoja yrittäjille ja yrityksille.

• Toiminut Suomessa vuodesta 2014, konttori Helsingissä.

• Suomessa Schibstedillä on Lendon lisäksi kolme muuta palvelua: Tori.fi, Hintaopas.fi sekä Letsdeal.fi.

Tarjouksen vastaanottaminen ei velvoita vielä mihinkään

Lainahakemuksen jätettyään asiakas saa tarjoukset sähköisesti nopealla aikataululla.

– Kun asiakas jättää meidän kauttamme lainahakemuksen, saa hän jopa muutamassa minuutissa useita lainatarjouksia eri pankeilta. Yleensä vastaukset tulevat hyvinkin nopeasti, mutta viimeistään vuorokauden sisällä, Strandell kertoo.

Monesti usean lainatarjouksen seasta voi kuitenkin olla vaikea löytää se itselle paras. Tässäkin asiassa Lendon asiakaspalvelu auttaa asiakasta, jos hän niin haluaa.

– Me haluamme olla viimeiseen asti asiakkaan puolella. Asiakas voi ottaa meihin yhteyttä asiakaspalvelun aukioloajan puitteissa. Käymme yhdessä läpi lainatarjoukseen liittyviä kuluja läpi ja katsomme mikä tarjouksista on edullisin, Strandell sanoo.

Lainatarjousta voi miettiä rauhassa

Lainatarjouksessa asiakkaalle ilmoitetaan aina alustava myönnettävä lainasumma, lainan kuukausilyhennys, nimellis- ja todellinen vuosikorko, avausmaksu ja tilinhoitomaksu.

Lainatarjouksen saatuaan asiakkaalla on jopa kuukausi aikaa tarttua tarjoukseen.

– Tarjoukset ovat luotonmyöntäjästä riippuen voimassa viikosta 30 päivään. Tarjousten vastaanottaminen ei vielä sido asiakasta mihinkään. Jos asiakas hyväksyy lainatarjouksen meidän kauttamme, siirtyy hän seuraavaksi pankin asiakkaaksi. Lainaprosessi viedään loppuun pankin asiakkaana, Strandell sanoo.

Lue lisää: Lendo.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja