Laihduttaako vihreä tee?

Vihreän teen terveysvaikutuksista on tiedetty jo pitkään, mutta laihduttaako trendijuoman nauttiminen?

Vihreän teen terveysvaikutuksista on kohuttu pitkään. Amerikkalaistutkimuksen mukaan vihreää teetä nauttinut ryhmä laihtui enemmän kuin ryhmä, jonka jäsenet luulivat nauttivansa vihreää teetä.

Tutkimuksessa selvitetyt erot ryhmien jäsenten pudottaman painon välillä eivät kuitenkaan olleet kovin suuria. Vihreää teetä nauttineen ryhmän jäsenet laihduttivat keskimäärin puolitoista kiloa kuudessa viikossa. Toiseen ryhmään kuuluneet jäsenet laihduttivat keskimäärin kilon samassa ajassa.

Tutkimustulosten saamiseksi osallistuneille annettiin huomattavan suuri määrä vihreää teetä sisältäneitä kapseleita. Vihreää teetä nauttineen ryhmän jäsenet nauttivat kiinteässä muodossa peräti 530 milligrammaa vihreää teetä. Käytännössä määrä tarkoittaa noin kuutta kahvikupillista. Määrä on melko suuri nautittavaksi päivittäin.

Vihreällä teellä on paljon positiivisia terveysvaikutuksia. Tähänastiset tutkimukset eivät kuitenkaan ole pystyneet todistamaan kiistattomasti huomattavaa eroa siinä, laihtuvatko teetä nauttivat merkittävästi todennäköisemmin kuin laihduttajat, jotka eivät juo vihreää teetä.

Vihreään teehen liitetyt positiiviset terveysvaikutukset ovat lähtöisin siitä, että juomassa on hurjasti elimistölle tärkeitä antioksidantteja. Antioksidanttien tehtävä on puhdistaa ja puolustaa elimistöä.

Tutkimuksissa on todettu, että kaksi kupillista vihreää teetä sisältää yhtä paljon antioksidantteja kuin viisi annosta hedelmiä tai kasviksia. Vihreää teetä pidetään hyvänä osana laihduttajan ruokavaliota siitä huolimatta, että läpimurtoa vihreän teen ja laihtumisen yhdistämisestä ei ole tutkimuksissa ainakaan vielä tehty.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja