Laihdu nopeammin: 6 ruokaa, joilla poltat rasvaa vatsasta

Suosi näitä rasvanpolttoruokia ja voit saada vatsanseutuasi piukemmaksi!

Haluaisitko päästä eroon ylimääräisestä vatsarasvasta? Vatsanseutua voi piukentaa vähentämällä ruokavaliosta prosessoituja sokereita ja hiilihydraatteja sekä suosimalla rasvanpolttoruokia. Nämä ruoat tehostavat tutkitusti rasvanpolttoa:

1. Kuitupitoinen kaurapuuro

Voisi kuvitella, että syömällä vähemmän laihtuu enemmän, mutta todellisuudessa aterioita ei kannata jättää väliin. Erityisesti täyttävään aamiaiseen kannattaa satsata, jotta aineenvaihdunta käynnistyy ja rasvanpoltto tehostuu. Syö aamupalaksi lautasellinen kuitupitoista ja täyttävää kaurapuuroa. Vältä kuitenkin sokerin käyttöä puurossa!

2. Marjat, kuten mustikat

Tutkimukset ovat osoittaneet, että Suomen metsissäkin kasvavat mustikat voivat auttaa rasvapolttoon vatsan seudulla. Tämä pätee tutkijoiden mukaan jopa pakastemustikoihin, sillä mustikoiden hyödyt eivät katoa pakastamallakaan. Hemmottele siis kehoasi esimerkiksi ravitsevalla mustikkasmoothiella.

3. Proteiinipitoiset mantelit

Rasvanpolton salaisuuden sanotaan piilevän monityydyttömättömissä rasvoissa. Näitä rasvoja saat muun muassa manteleista. Mantelit ovat samalla hyvä kasviproteiinin ja kuidun lähde.

4. Hyvän rasvan lohi

Ruokavaliosta kannattaa jättää pois kaloripitoiset rasvaherkut ja suosia sen sijaan vähärasvaisia proteiiniherkkuja kuten kalaa, tofua ja kalkkunaa. Elimistö polttaa enemmän kaloreita sulattaakseen näitä ruokia. Kaloista kannattaa valita erityisesti lohta, joka pitää sisällään runsaasti terveellisiä omega-3 -rasvahappoja.

5. Vihreät lehtivihannekset

Vihreät lehtivihannekset kuten salaatti, pinaatti ja kaalit sisältävät runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, mutta vain vähän kaloreita. Vihreät lehtivihannekset ovat myös erittäin kuitupitoisia, joten niiden syönti ehkäisee turvotusta ja tehostaa rasvanpolttoa.

6. Mausteinen ruoka

Monet mausteet antavat aineenvaihdunnalle potkua ja tehostavat samalla myös rasvanpolttoa. Lisää ruokiisi esimerkiksi chiliä, kurkumaa ja pippuria.

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat