Lähtölaskenta on alkanut: Saksalaismerkki lopettaa dieselautojen valmistuksen

1:11

Saksalainen urheiluautovalmistaja Porsche luopuu dieselmallien valmistuksesta. Dieselteknologia on joutunut viime vuosina lainsäätäjien ja ympäristöryhmien hampaisiin, mikä on johtanut kysynnän laskuun.

Pääkuvan video

Porsche vetää maailman suurinta matkustajakonetta

Volkswagen-konserniin kuuluva Porsche on ilmoittanut luopuvansa dieselautojen valmistuksesta. Se keskittyy jatkossa bensiinillä ja sähköllä kulkeviin autoihin.

Porsche toteaa tiedotteessaan, etteivät dieselmallit ole koskaan olleet merkittävässä roolissa sen valikoimassa.

– Emme tuomitse dieseliä. Se on ollut ja on jatkossakin tärkeä teknologia, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Diesel on aina ollut kakkosvaihto Porschelle

Sähköiseen liikkumiseen 6 miljardia euroa vuoteen 2022 mennessä investoivan Porschen myynnistä vain 12 prosenttia tuli dieselautoista viime vuonna.

– Urheiluautovalmistajana, jolle diesel on aina ollut kakkosvaihtoehto, olemme tulleet päätökseen, että haluamme tulevaisuutemme olevan diesel-vapaa, toimitusjohtaja Oliver Blume toteaa.

Diesel-Porschen omistajia yhtiö tulee palvelemaan jatkossakin.

Kutsui keväällä takaisin kymmeniä tuhansia dieselautoja

Helmikuussa Porsche keskeytti dieselautojensa myynnin johtuen Saksan viranomaisten tekemistä tutkimuksista vuonna 2015 paljastuneeseen Volkswagenin dieselhuijaukseen liittyen. Porschen autoissa käytettiin Audin dieselmoottoreita, joiden päästömittauksissa oli mahdollisesti huijattu.

Toukokuussa Porsche kutsui takaisin lähes 60 000 dieselmoottorista Cayennea ja Macania kiellettyjen moottorinohjaustoimintojen vuoksi.

Hybridit käyvät kaupaksi

Porschen mukaan sen hybridimallit tekevät kauppansa yhä paremmin. Panameran ostajista noin 63 prosenttia on valinnut bensa- ja sähkömoottorin yhdistelmällä varustetun mallin.

Porschen ensimmäinen täyssähköauto, Taycan, saapuu markkinoille ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja