Lahtisen säätiö ryhtyy myymään teoksiaan

Säätiön pitää maksaa kuolinpesälle vielä reilu miljoona euroa.

Urpo ja Maija Lahtisen säätiö ryhtyy myymään kokoelmiaan maksaakseen velkansa Urpo Lahtisen kuolinpesälle. Myyntilistalla on noin 30 teosta, joiden hankinta-arvo on ollut noin 300 000 euroa. Myytävistä teoksista arvokkain on Tony Graggin veistos Puinen kristalli.

Talousvaikeuksiin ajautunut säätiö myy myös Andrea Belagin, Rainer Fettingin, Osmo Juvosen, Harry Kivijärven, Merja Ranttilan, Katarina Reuterin, Teemu Saukkosen ja Sean Scullyn töitä.

Kokoelmaan jää vielä 470 teosta. Niistä todennäköisesti osa myydään myöhemmin.

Lahtisen säätiö pitää yllä kustantaja Urpo Lahtisen kotimuseota Villa Urpoa. Ylöjärvellä Pirkanmaalla sijaitsevassa museossa on esillä Urpo Lahtisen keräämää taidetta ja säätiön omia hankintoja. Myyntilistalle joutuneista teoksista pääosa on säätiön hankkimia.

Säätiö on joutunut talouskriisiin Urpo Lahtisen kuolinpesän saatavan vuoksi. Oikeuskäsittelyssä säätiö on määrätty maksamaan kuolinpesälle 2,4 miljoonaa, mistä se on kassavaroillaan kyennyt maksamaan yhden miljoonan. Myyntiin tulevista teoksista kertyvän rahasumman Nokian kihlakunnanvouti tilittää kuolinpesälle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat