Mainos

Lähimaksaminen lisää korttimaksamisen turvallisuutta

17:14

Loppuvuoden aikana hiljalleen yleistyvä lähimaksaminen nopeuttaa maksusuoritusta, kun alle 25 euron ostokset voi maksaa korttia kassalla vilauttamalla. Uudistus lisää maksukorttiturvallisuutta merkittävästi.

Poliisi suhtautuu uuteen maksutapaan ja muutokseen myönteisesti.

– Juuri pin-koodien urkkiminen ja korttien varastaminen on ollut meillä ongelmana yökerhoissa ja yöelämässä. Lähimaksamisessa pin-koodia ei tarvitse näppäillä. Tämä eliminoi oikeastaan kokonaan sen korttivarkauden riskin, koska rikolliset eivät tavoittele pieniä summia, vaan isoja summia, Keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli Tero Toivonen kertoo.

– Onhan tämä merkittävä parannus. Jos kortti varastetaan, niin tappio jää muutamaan euroon, kuin se olisi muutama tuhat euroa, Toivonen vertaa.

Nets Oy:n palvelutuotannon johtajan Jukka Ruotsalaisen mukaan turvallisuutta lisää myös se, että asiakkaalta vaaditaan määrätyin väliajoin myös pin-koodin näppäily.

Käytännössä maksaminen tapahtuu vilauttamalla korttia lukijassa. Kortin sisällä oleva antenni lähettää tiedon maksusuoritteesta lukijaan ja summa veloittuu asiakkaan tililtä.

Esimerkiksi eri puolilla Eurooppaa lähimaksaminen on jo paljon Suomea edellä. Pienempiä väärinkäytöksiä ei muualla ole juurikaan havaittu.

– Käytännössä niitä ei ole ollut lainkaan, Ruotsalainen kertoo.

Lähimaksaminen yleistyy Suomessa loppuvuoden ja ensivuoden aikana. Antenneilla varustettuja kortteja on jo paljon liikkeellä. Maksupäätteiden yleistymisen myötä niitä pääsee myös käyttämään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.