Lähellä sensaatiovoittoa käyneellä Otto Virtasella ikävä valmistautuminen Wimbledoniin – "Laittoi ajattelemaan syvällisempiä"

Ensimmäistä kertaa Wimbledonin tennisturnauksen pääsarjassa pelannut Otto Virtanen teki haikean visiitin Suomeen karsintojen ja pääsarjaotteluiden välissä. 

Virtanen kävi lauantaina Helsingissä vaarinsa hautajaisissa.

– Viikonlopun Suomi-visiitti oli aika tiukka itselläni. Se laittoi ajattelemaan syvällisempiä, Virtanen kertoi keskiviikkona.

– Sen jälkeen täysi nollaus, luotto omaan peliin, halu laittaa kaikki likoon ja näyttää omaa parastaan, hän jatkoi.

Miesten kaksinpelin avauskierroksella Virtanen (ATP-147) voitti näytöstyyliin australialaisen Max Purcellin (ATP-68) suoraan kolmessa erässä.

– Siitä olisi varmasti oma vaarikin tyytyväinen. Aina hän myös luotti minuun, Virtanen sanoi.

Suomalaispelaaja harmitteli sitä, ettei vaari ollut näkemässä lapsenlapsensa pääsarjadebyyttiä Wimbledonissa.

– Mutta varmasti sieltä yläpuolelta näkee mun pelit ja kuulee miten täällä on mennyt, Virtanen sanoo.

Virtanen eteni ensikertaa grand slam -turnauksen kaksinpelissä toiselle kierrokselle, jossa hän kohtasi Yhdysvaltojen Tommy Paulin (ATP-13). Suomalaisen turnaus päättyi tiukan ottelun jälkeen yhdysvaltalaisen käsissä.

Paul voitti ottelun 4–6, 6–3, 5–7, 7–5, 6–4.

Tuliaisina paljon positiivista

Vaikka kakkoskierroksen ottelu päättyikin tappioon, Virtanen sanoi olevansa tyytyväinen omaan peliinsä. Harmitus oli silti suuri, kun hän ei lähtenytkään kentältä voittajana.

– Oli kyllä tiukka ottelu. Tuntui, että oli mahdollisuudet myös voittaa, muutamista pisteistä kiinni, Virtanen sanoi ottelun jälkeen.

Suomalaispelaaja kehui vastustajan kokemuksen ja rutiinin näkyneen tiukoissa tilanteissa. Viimeisen erän aikana Virtanen arvioi, että hänellä olisi ollut mahdollisuus murtaa Paulin syöttö.

– Sitten näki, että kaveri pistääkin neljä hyvää ykköstä ruutuun, ja se olikin nopeasti kääntynyt. Varmasti hän sai kovaa boostia siitä ja laittoi isompaa vaihdetta kehiin, Virtanen arvioi.

Virtanen arvioi turnauksesta lähtevän kotiin mukaan kuitenkin paljon positiivista.

Lue myös:

    Uusimmat