Läheinen ystävä voi myrkyttää elämäsi

Tuntuuko sinusta siltä, että ystäväsi saa sinut jatkuvasti puheillaan tai teoillaan tuntemaan huonommaksi kuin mitä olet? Opi tunnistamaan myrkyllinen ystävä ja paranna elämänlaatuasi.

Ystävien tehtävä on jakaa kanssamme ilot ja surut, ja tehdä päivistämme elämisen arvoisia. Toisin kuin perheemme, me voimme valita ystävämme. Oletamme siis, että ystävämme ovat itsemme kaltaisia sielunsisaruksia, jotka saavat meidät voimaan hyvin.

Huolimatta tästä olettamuksesta, erään amerikkalaisen median tuottaman kyselyn mukaan yli 80 prosenttia naisista kertoi, että heillä oli vähintään yksi myrkyllinen ystävä, joka teki elämästä hankalaa.

Miksi on niin vaikea päästää irti?

Yleisin syy, miksi naiset pitävät myrkylliset ystävänsä elämässään, on vaikeus päättää ystävyyssuhde. Monella naisella ystäväverkosto on hyvin yhtenäinen ja yhden ystävän kanssa välien katkaiseminen voi vaikuttaa laajalti ystäväpiirin sisällä. Välirikko läheiseen ystävään voi myös vaikuttaa identiteettiin.

– Jos sinulla ja ystävälläsi on paljon jaettuja kokemuksia ja pitkä historia takana, voi ystävän menettäminen tuntua samalta kuin menettäisi osan itsestään, huomauttaa psykologian tohtori Andrea Bonior.

Yleisimmät ihmistyypit, jotka myrkyttävät elämääsi

Voit oppia tunnistamaan tietynlaiset ihmistyypit, jotka myrkyttävät elämääsi. Näin ollen sinun on helpompi päättää, onko ystävyyssuhde säilyttämisen arvoinen.

Narsisti - 65 prosenttia kyselyyn vastanneista naisista oli ystävyyssuhteessa ihmisen kanssa, jonka elämä pyöri vain tämän itsensä ympärillä.

Kroonisesti masentunut - 59 prosenttia on kokenut ystävyyssuhteen ihmisen kanssa, joka näkee maailman jatkuvasti mustien lasien läpi ja tuntuu vielä nauttivan siitä.

Kritisoija - 55 prosenttia oli ollut ystäviä omahyväisen tai muita kohtaan todella kriittisen ihmisen kanssa.

Passiivis-aggressiivinen - 45 prosenttia tunnusti olleensa ystäviä ihmisen kanssa, joka jatkuvasti esitti vastarintaa jokaista ja kaikkea kohtaan.

Epäluotettava - 37 prosenttia naisista oli saanut tarpeekseen ystävästä, joka petti luottamuksen kerta toisensa jälkeen.

Ollako vai eikö olla?

On sinun itsesi päätettävissä, haluatko olla ystävä ihmisen kanssa, joka saa sinut voimaan huonosti. Kaikki riippuu siitä, miltä sinusta tuntuu, kun olet ystäväsi kanssa.

Muista, ettei kukaan ole täydellinen. Meillä kaikilla on huonot päivämme ja saatamme käyttäytyä inhottavasti ystäväämme kohtaan. Jos ystävyyssuhde on terveellä pohjalla ja kyseessä on vain väliaikainen vaihe, on hyvä keskustella asiasta ja kertoa ystävälle, ettei hän toimi oikein purkaessaan pahaa oloaan sinuun.

Jos kuitenkin löydät itsesi kerta toisensa jälkeen tilanteesta, että olet allapäin tai ärsyyntynyt ystäväsi sanomisista tai tekemisistä voi olla aika katsoa totuutta silmiin ja päättää suhde.MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: self.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja